Verdens beste sjokoladepudding


For noen uker siden hadde jeg plutselig en del eggeplommer i kjøleskapet etter jeg hadde bakt en marengskake. Og i stede for å kaste de fant jeg ut at jeg ville prøve å lage hjemmelaget sjokolade pudding. Resultatet gikk over all forventning, og Johan mente det var den beste sjokoladepuddingen han hadde spist i hele sitt liv. 


Du trenger:
(8-10 porsjoner) 

100 g hakket kokesjokolade
3 ss kakao
3 ss maizena
2.5 dl fløte
3 eggeplommer
7.5 dl lettmelk
1.2 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
En klype salt

I en bolle blander du sammen salt, kakao og maizena. Ha over den kalde fløten og visk det hele sammen til du får en glatt og klumpefri blanding. Rør inn eggeplommene.

Kok opp melk, fløte og sukker i en panne. 
Ha litt og litt av den kokende melken og fløten over blandingen med kakao, maizena og eggeplommene, mens du rører hele tiden.
Når alt er rørt godt sammen har du alt over i panne igjen. 
På medium varme, mens du rører hele tiden, la sjokoladepuddingen koke i ca 2 minutter.


Etter 2 minutter tar du pannen av varmen, og tilsetter den hakkede sjokoladen og vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen er smeltet og inkorporert.


Ha sjokoladepuddingen over i det du vil servere puddingen i. Avkjøl i kjøleskapet.
For å unngå å få en snerk på toppen kan du forsiktig legge litt plastfolie over overflaten på sjokoladepuddingen.

Server med pisket krem eller vaniljesaus.







Håper det smaker, og ha en fin dag!




Ingen kommentarer