DIY rispose


Høsten har ankommet London for fult, og det begynner å bli kjøligere i luften. Så etter en kald og våt tur i parken er det ingenting som slår en deilig varm rispose på føttene. Den er også fenomenal hvis du er stiv i nakken, eller på magen når tante Rød melder sin ankomst. Den er super enkel å lage, og da mener jeg SUPER enkel å lage! Du kan lage den så stor eller liten som du vil.

Størrelsen jeg har gått for her passer perfekt rundt nakken, og over magen. Det går også an å brette den i to så den blir halvparten så stor.



Her er det du trenger:

En "fat quarter" i 100% bomull, dette er et stoffstykket på ca 45x55 cm.
Du får kjøpt disse ferdig klipt hos Stoff og Stil. Eller du kan klippe selv.
Machende tråd i 100% bomull
ca 2 kg ris
Symaskin.




Begynn med å stryke stoffbiten din, det er viktig at du bruker 100% bomull, fordi syntetiske stoffer vil smelte i microen.


Brett den så i to rett mot rett, hvilke vei du bretter bestemmer du selv, vil du ha en lang pose bretter du kortsiden i to, vil du ha en litt kortere pose bretter du langsiden i to.


Begynn å sy midt på kortsiden slik at du får en åpning. Husk å sy frem og tilbake et par ganger for å feste tråden.


Sy hele veien rundt de tre åpne sidene. Klipp av hjørnene og litt av sømrommet, pass på at du ikke klipper der du har sydd.
Vreng så posen, sørg for at du får stukket ut alle hjørnene i posen.



Stryk posen, og brett inn kantene på åpningen, og stryk disse også. da blir det lettere å sy igjen åpningen.


Fyll posen så med ris, jeg brukte toppen av en flaske som trakt. Jeg syntes at 2 kg ris er nok da er posen ca halv full, og den former seg lett til der jeg legger den. Men hvis du vil ha mer eller mindre er det ingen som kommer til å stoppe deg. Det kan bli litt vanskelig og sy rundt posen tilslutt hvis du har mer ris i.


Sy igjen åpningen, og fortsett rundt alle de fire sidene av posen. Dette kan være litt vanskelig med risen i, men prøv og flytt risen fra side til side i posen mens du syr.

Så er det bare å klippe av løse tråder, og legge den i microen eller ovnen.

I microen har jeg den på full styrke i ca 1-2 minutter, men her må du nesten prøve deg frem.


Som du ser er det ikke noe vanskelig å sy en rispose, og det tar ikke lang tid heller. Og hvis du tenker på å lage hjemmelagede julegaver i år er dette en gave som garantert vil falle i smak i de kalde vintermånedene.

Lykke til!

                                     Hilde


Ingen kommentarer