Det er en stund siden
sist jeg har blogget, og unnskyldningene er mange… Skole, ferie og ny jobb, men
ikke minst latskap, men la oss ikke henge oss opp i det, for i dag skal jeg
lage bananbrød med sjokoladebiter! I norske øyne er vel dette strengt tatt en
kake, men jeg kjenner at viss det er kalt et brød får jeg ikke fult så dårlig samvittighet
viss jeg forsyner meg to (eller tre) gange.
4 godt modne bananer
300 g hvetemel
¾ ts natron
1 ts bakepulver
½ salt
2 egg
200 g sukker
100 ml matolje(raps,
solsikke o.l)
1 ts vaniljeekstrakt
1 dl rømme
100 g sjokolade
Evt. 100 g nøtter, grov hakket
Sett stekeovnen på
180 0C.
Smør to brødformer med litt smør. Ta 2 ss av
melet og kle formene med det. Du kan også bruke to rund kakeform på 22 cm eller
en liten langpanne(25x30). Ha mel, bakepulver,
natron og salt i en bolle.
Skrell bananene og mos dem lett med en gaffel.
Pisk eggedosis av egg
og sukker.
Tilsett oljen og vaniljeekstrakt. Ha så i bananene, og
bland godt.
Tilsett så halvparten av melet, så rømmen, og så resten av melet.
Rør til du ikke ser mer mel.
Det er
viktig at du ikke over-mikser røren, for da kan det hende at du faktisk ender
opp med ett brødaktig bananbrød.
Vend tilslutt inn sjokoladen og eventuelt nøttene.
Fordel røren i
formene.
Stek i ca 30 min, eller til røren ikke setter seg fast på en
bambuspinne.
Avkjøl på rist.
Håper det smaker og
ha en fin fin søndag videre!
Hilde
Ingen kommentarer