Chili con carne


Da jeg satt og planla denne ukens meny, fikk jeg veldig lyst på chili, så i dag er det som står på menyen. Chili con carne er  en tex-mex gryte med hakkede hermetiske tomater, bønner og selvfølgelig chili. Det smaker utrolig godt på sure høstdager, men selv om solen skinner her i London og det er over 20 grader, smaker det godt for det.



Du trenger til 4 -5 porsjoner:

1 stor løk
1 rød paprika
2-3 fedd hvitløk
400 – 500 g karbonadedeig/ kjøttdeig
1 ss paprika
1 ts chilipulver eller flak
1 klype Cayenne pepper
 1 ts spisskummen
1 buljongterning + 3 dl vann
En boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 boks bønner
Salt og pepper
Olje til steking



Skjer opp grønnsakene i terninger, og fin hakk hvitløken.
Ha olje i en gryte, eller stekepanne med høye sider, og tilsett løken. Stek løken til den er blitt myk og blank, ca 5-7 min. Ha så i hvitløk og paprika og fortsett å steke i ca 5 minutter.
Tilsett så karbonadedeigen/kjøttdeigen og stek til den har fått litt farge.
Tilsett så alt krydderet og rør godt.


Bland ut buljongterningen i 3 dl vann, og ha over kjøttdeigen i lag med hakkede tomater og tomatpure. La chilien koke i minst 20 minutter, men har du tid til å vente gjør det ingen ting om den står på komfyren og puttrer en stund.
10 minutter før servering tømmer du av bønnene og skylder de godt før du har de oppi gryta.


Server med eller uten ris, en klatt god rømme eller et par skiver med avocado på toppen.
Håper det smaker.
Hilde

Ingen kommentarer