Da jeg satt og planla denne ukens meny, fikk jeg veldig lyst på chili, så i dag er det som står på menyen. Chili con carne er
Du trenger til 4 -5 porsjoner:
1 stor løk
1 rød paprika
2-3 fedd hvitløk
400 – 500 g karbonadedeig/ kjøttdeig
1 ss paprika
1 ts chilipulver eller flak
1 klype Cayenne pepper
1 ts spisskummen
1 buljongterning + 3 dl vann
En boks hakkede tomater
2 ss tomatpure
1 boks bønner
Salt og pepper
Olje til steking
1 boks bønner
Salt og pepper
Olje til steking
Skjer opp grønnsakene i terninger, og fin hakk hvitløken.
Ha olje i en gryte, eller stekepanne med høye sider, og
tilsett løken. Stek løken til den er blitt myk og blank, ca 5-7 min. Ha så i
hvitløk og paprika og fortsett å steke i ca 5 minutter.
Tilsett
så karbonadedeigen/kjøttdeigen og stek til den har fått litt farge.
Tilsett så
alt krydderet og rør godt.
Bland ut
buljongterningen i 3 dl vann, og ha over kjøttdeigen i
lag med hakkede tomater og tomatpure. La chilien koke i minst 20
minutter, men har du tid til å vente gjør det ingen ting om den står på
komfyren og puttrer en stund.
10 minutter før servering tømmer du av bønnene og skylder de
godt før du har de oppi gryta.
Server med eller uten ris, en klatt god rømme eller et par skiver med avocado på toppen.
Håper det smaker.
Hilde
Ingen kommentarer