Hjemmelaget marshmallow fluff / cream


Marshmellow cream er et amerikansk pålegg som har eksister i snart 100 år, og det har etter hvert blitt en populær ingrediens i baking. Det enste problemet er at det er vanskelig å få tak i, i Norge, i tillegg til at det koster en liten formue hvis en er så heldig å finne det i butikk hyllen. Sannheten er at det er ganske enkelt å lage, og det koster ikke mye å lage heller. Så enten du skal bruke det til baking eller på brødskiven her er oppskriften.




Du trenger:

180 g sukker
150 g glukosesirup eller corn syrup
0,5 dl vann
En klype salt
2 eggehviter
1/4 ts cream of tartar
2 ts ekte vaniljeekstrakt


Finn frem og mål opp alle ingrediensene.


Bland sammen vann, sukker, sirup og salt i en liten panne, og kok det over medium varme på komfyren til det når en temperatur på mellom 113-116 grader celsius.

Glukosesirup kan være noe vanskelig å få tak i Norge, hvis du ikke finner det kan du kjøpe corn syrup på asiatiske matbutikker.

Mens sirupen koker, begynner du å piske eggehvitene og cream of tartar til de former myke topper.
Mens mikseren går heller du den varme sirupen i en TYNN stråle i eggehvitene, pass på så du ikke brenner deg.
La mikseren gå i 5 -8 minutter på høy hastighet til du har fått en stiv, glansfull og klissete blanding, bland så tilslutt inn vaniljeekstrakt.
Ha marshmellow creamen over i et glass eller en boks med tett lokk, og oppbevar i kjøleskapet i opptil 2 uker. 



 
Ha en fin dag!

                               Hilde

Ingen kommentarer