Hjemmelaget tomatsuppe


Ingenting er som en god og varm suppe på en kald høstdag, enten det er et lunsj eller noe å varme seg på etter kveldsturen. Her er min oppskrift på min favoritt, nemlig tomatsupper. Glem Toro, dette er tomatsuppe med ovnsbakte tomater og hvitløk, og hvis du vil gi suppen et lite kick kan du ha i en chili eller to.




Alt du trenger er:

ca 2 kg blanding av Cherry tomater og perletomater
6-8 fedd med hvitløk
1 rødløk
0,5 dl olivenolje
salt og pepper
1 dl fløte
evt. persille eller basilikum


Sett ovnen til 180 grader varmluft, 200 grader over og undervarme, og finn frem alle ingrediensene.



Vask tomatene og ha de i en langpanne. Skrell løken og ha den i lag med tomatene sammen med uskrelte hvitløksfedd. Ha over olivenolje og litt salt og pepper. 



Sett i ovnen i 30-40 minutter, til tomatene har fått god farge på toppen.


Ha tomatene og løken over i en blender, la saften fra tomatene være igjen, den kan gjøre suppen veldig syrlig. Forsiktig skrell/skvis ut hvitløken av skalet og ha i blenderen. Ha over fløten og litt persille eller basilikum og blend til du får en glatt suppe, smak til med salt og pepper. Hvis du har en liten blender kan det hende du må gjøre det i to omganger. Om du ønsker en helt glatt suppe kan du ha suppen gjennom en sil.




Suppen står seg i kjøleskapet i ca 1 uke.

Håper det smaker!

Hilde

Ingen kommentarer