Eple smuldrepai


Dette er en enkel, men utrolig deilig dessert, og det kan godt hende du har alle ingrediensene i hus allerede!



Du trenger:

5-6 epler
2 ss maizena
50 g brunt sukker
1/2 sitron
1-2 ts kanel
1 dl vann

Til toppingen trenger du:

300g mel
200g smør
75g brunt sukker
100g skivede eller hakkede mandler

Tips: Det blir ganske mye topping, hvis du ikke vil bruke alt kan du fryse ned det du har til overs, og bruke det til ande oppskrifter som for eksempel topping på blåbær muffins.

Begynn med å lage toppingen. Ha alle ingrediensene i en bolle uten om mandlene. Smuldr smøret inn i melet, til det ligner grove brødsmuler, bland til slutt inn mandlene. Sett smuldre toppingen tilsides, mens du jobber med eplene.
Skrell eplene og del de opp i passe biter.
Ha over saften av en 1/2 sitron for at eplene ikke skal bli brune.
Strø maizena over eplene og bland godt.
Ha eplene over i en panne i lag med sukker, kanel og vann. La det koke på middels varme til eplene er så vidt begynt å bli myke, og du har en tykk saus i bunnen av pannen.


Ha eplene i en paiform, eller fordel dem likt i små individuelle former. Strø over toppingen og trykk den lett ned på eplene. Tilslutt strør du litt demerarasukker over toppen før du setter paien i ovnen på 200 grader i 40-50 minutter til toppingen er blitt gylden.

Server med en litt krem eller is.




Ha en fin dag!

                                 Hilde

Ingen kommentarer