Honeycomb



Det er vanskelig å forklare hva honeycomb er siden vi ikke har noe lignende i Norge. Jeg smakte det første gang i Skottland da jeg bodde der. Den enkleste forklaringen jeg kan gi er at det er en luftig knekk/karamell. Tenk stratos, men i knekk form.

Det er enkelt å lage og ingrediensen har du garantert i skapet!











I en medium stor panne tilsetter du smør, sukker og sirup.

Sett pannen på medium varme, det er viktig at du ikke rører i sukkeret.
Du kan riste litt i pannen inni mellom til alt er smeltet.


Mens du venter kan du gjøre klar en form med bakepapir.

Når sukkerblandingen har fått en dyp karamell farge og bobler slik tilsetter du
de to te skjeene med natron.


Nå må du være veldig rask. Rør inn natronen,  karamellen kommer til å
 blekne på farge og puffe opp.

Ha alt oppi formen kledd med bakepapir.

La det hele stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer.


Etter 1- 2 timer er honeycomben klar til å delses opp i passe store biter.

Og viss du vil gjøre noe godt bedre


Dekker du det med sjokolade!!!










Ha en fin dag videre!!

                                     Hilde

Ingen kommentarer