Blåbær muffins



Disse blåbærmuffinsene er utrolig gode, det syntes hvertfall kontoret til Johan. De er saftig og full av blåbær, og passer perfekt sammen med en god kopp kaffi eller te.



Blåbærmuffins:

5 dl mel
2.5 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
Zesten fra en appelsin
1 klype salt
1 egg
2,5 dl yoghurt naturell
115 g smeltet smør
1 ts vanilje ekstrakt
saften fra ½ appelsin ( ca. 3-4 ss)
2,5 dl blåbær

Crumble topping:

3 dl mel
1 dl sukket
100 g smør




Finn frem, og mål opp alle ingrediensene.



Begynn med å lage toppingen. Ha mel og sukker i en bolle. Smuldr inn det kalde smøret til det ligner brødsmuler.




Ta ca 1 ss av melet og vend det inn med blåbærene.





Bland sammen resten av melet med sukkeret, bakepulver, natron, salt og appelsin zest.
Sett det til sides.

I en annen bolle blander du sammen egget, yoghurten, det smelta smøret, appelsinjuicen og vanilje ekstrakt.
Ha de våte ingrediensene over i de tørre og bland til du ikke ser noe mer mel.
Vendt så forsiktig inn blåbærene.





Ha røren over i muffinsformene,  ha over ca 1 ss av toppingen før du steker de i en forvaret stekeovn på 175 grader i ca 18-22 minutter.
La muffinsene avkjøles helt før du serverer dem.





Ha en fin dag!




Ingen kommentarer