Disse blåbærmuffinsene er utrolig gode, det syntes hvertfall kontoret til Johan. De er saftig og full av blåbær, og passer perfekt sammen med en god kopp kaffi eller te.
2.5 dl
sukker
1 ts
bakepulver
1 ts
natron
Zesten
fra en appelsin
1 klype
salt
2,5 dl
yoghurt naturell
115 g smeltet
smør
1 ts
vanilje ekstrakt
saften
fra ½ appelsin ( ca. 3-4 ss)
2,5 dl
blåbær
Crumble
topping:
3 dl mel
1 dl
sukket
Finn frem,
og mål opp alle ingrediensene.
Begynn med å lage toppingen. Ha mel og sukker i en bolle. Smuldr inn det kalde smøret til det ligner brødsmuler.
Ta ca 1
ss av melet og vend det inn med blåbærene.
Bland
sammen resten av melet med sukkeret, bakepulver, natron, salt og appelsin zest.
Sett det til
sides.
I en
annen bolle blander du sammen egget, yoghurten, det smelta smøret, appelsinjuicen og vanilje
ekstrakt.
Ha de
våte ingrediensene over i de tørre og bland til du ikke ser noe mer mel.
Vendt så
forsiktig inn blåbærene.
Ha røren
over i muffinsformene, ha over ca 1 ss av toppingen før du steker de i en
forvaret stekeovn på 175 grader i ca 18-22 minutter.
La muffinsene avkjøles helt før du serverer dem.
La muffinsene avkjøles helt før du serverer dem.
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer