Krokanis uten iskremmaskin



Overraskende nok er det ikke så mye vi savner når det kommer til mat og søtsaker her i Korea, men det er en ting Johan har snakket om siden vi komt ned hit, nemlig krokanis. 
Så når jeg tilbudte meg å lage krokanis til han takket han ikke nei.
Du trenger ikke noe iskremmaskin eller noe annet fancy utstyr for å lage denne isen, men det har ingenting å si på smaken.



Til krokanen:

100 g skoledde mandler
180 g sukker
25 g smør

Til iskremen:
5 dl krem fløte
300 g søtet kondensertmelk
1 vaniljestang eller 1ss vanilje ekstrakt




Begynn med å finne frem alle ingrediensene som du trenger for å lage krokanen, og kle en stekeplate med bakepapir
Grov hakk de skolede mandlene og sett de til sides.



Ha sukkeret over i en panne, og sett platen på medium/lav varme.
Når sukkeret har fått en dyp amber farge, skrur du av platen, og har over smøret og mandlene.





Rør alt godt sammen, og ha det over på den kledde stekeplaten. Spre det utover og la det avkjøle.




Når krokanen er avkjølt og hard, har du den i en ziplockpose, og knuse den med et kjevle. Du kan også ha den i en foodprocessor/blender. 

Lag så isen.




Finn frem alle ingrediensene du trenger for å lage isen.




Ha fløte, kondensert melk og vanilje i en bolle, og pisk til du når stive topper.
Vend inn så mye av krokanen du måtte ønske, resten kan du oppbevare i et tett glass eller boks i kjøleskapet.




Ha isen over i en tett beholder og frys i minst 6-8 timer.



Håper det smaker!


Ingen kommentarer