Overraskende nok er det ikke så mye vi savner når det kommer til mat og søtsaker her i Korea, men det er en ting Johan har snakket om siden vi komt ned hit, nemlig krokanis.
Så når jeg tilbudte meg å lage krokanis til han takket han ikke nei.
Du trenger ikke noe iskremmaskin eller noe annet fancy utstyr for å lage denne isen, men det har ingenting å si på smaken.
Til krokanen:
100 g skoledde mandler
180 g sukker
25 g smør
Til iskremen:
5 dl krem fløte
300 g søtet kondensertmelk
1 vaniljestang eller 1ss vanilje ekstrakt
Begynn med å finne frem alle ingrediensene som du trenger for å lage krokanen, og kle en stekeplate med bakepapir
Ha sukkeret over i en panne, og sett platen på medium/lav varme.
Når sukkeret har fått en dyp amber farge, skrur du av platen, og har over smøret og mandlene.
Når krokanen er avkjølt og hard, har du den i en ziplockpose, og knuse den med et kjevle. Du kan også ha den i en foodprocessor/blender.
Ha fløte, kondensert melk og vanilje i en bolle, og pisk til du når stive topper.
Vend inn så mye av krokanen du måtte ønske, resten kan du oppbevare i et tett glass eller boks i kjøleskapet.
Ha isen over i en tett beholder og frys i minst 6-8 timer.
Ha isen over i en tett beholder og frys i minst 6-8 timer.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer