Momofuku Milk Bars Cornflake-Chocolate chip-Marshmallow cookies




Dette er en ny vri på en klassisk oppskrift. Denne oppskriften av Christina Tosi, fra bakeriet Momofuku Milk Bar i New York, tar chocolate chip cookies til nye høyder. I tillegg til chocolate chips, har den mini marshmallows og cornflake crunch som gir kjeksen en crunchy, men samtidig seig tekstur. 
Hvis du er en fan av chocolate chip cookies, kommer du til å elske disse!



Du trenger:

225 g smør
250 g sukker
130 g brunt sukker
1/2 ts vanilje ekstrakt
1 egg
200 g mel
1 1/4 ts salt (reduser hvis du bruker saltet smør)
1/2 ts bakepulver
1/4 ts natron
100 g hakket sjokolade eller chocolate chips
3 dl mini marshmallows
Cornfalkes crunch

Cornflakes crunch:

6.5 dl cornflakes
0,75 dl melkepulver
1,5 ss sukker
1/2 ts salt(reduser hvis du bruker saltet smør)
60 g smeltet smør




Begynn med å lage cornfalkes crunch.
Forvarm stekeovnen til 135 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.




Ha cornflakesen i en bolle, og knus cornflakesen lett med hendene. 
Vend inn melkepulver, sukker og salt.
Ha over smøret og vend det inn.
Ha cornflakes crunchen over på stekebrettet.

Stek i ca 18-20, eller til cornflakesen er lett "toasted".
Avkjøl cornflakes crunchen helt før du bruker den i kjeksene.




Mens cornflake crunchen avkjøles begynner du på kjeksene.




Rør sammen smør og begge typer sukker i ca 2-3 minutter.
Tilsett egget og vanilje ekstrakt, og forsett å mikse på høy hastighet i ca 7-8 minutter.

Grunnen til at vi må mikse smøret så lenger, er på grunn av det høye smør og sukker innholdet i forholde til mel i oppskriften. Dette gir en cookie som er sprø på utsiden og seig inni.



Bland lett sammen mel, bakepulver, naton og salt.
Ha det over smøret og sukkeret, og miks på lav hastighet. stopp rett før deigen kommer sammen.
Tilsett så den hakkede sjokoladen, mini marshmallows og cornflakes crunchen.
Miks på lav hastighet, til alt er kommet sammen.





Bruk en iskremskje for å lage like store cookies, og sett dem med god avstand i mellom hverandre, på et bakepapirkledd stekebrett. Avkjøl kjeksene i kjøleskapet i 1 time.





TIPS
Jeg pleier å sette alle kjeksene tette sammen på ett brett, for så å sette dem i kjøleskapet til avkjøling. Når de er klar for ovnen setter jeg de spredt på et nytt brett, da tar det ikke så stor plass i kjøleskapet når de skal avkjøles.





Stek kjeksene på 190 grader i ca 13 - 14 minutter, eller til de er gyldne rundt kantene og har sprekker på toppen. La de avkjøles på stekebrettet i 5-6 minutter, før du har de over på en rist.

Når jeg lager cookies bare til meg og Johan, pleier jeg bare å steke 4-5 stykker. Resten hiver jeg ustekt i frysen. Så hvis vi får uventet besøk, eller vi bare har lyst på noe søtt, kan vi ha nystekte cookies i løpet av 13-14 minutter.



Sist jeg laget disse kjeksene byttet jeg ut sjokoladen med Maltesers, som også var knasende godt! 


Håper det smaker!



Ingen kommentarer