Innkjøp: Koreansk hudpleie


En av fordelene med å bo i Sør Korea er tilgangen på hud-og skjønnhets produkter. Selv i den lille byen vi bor i her på Geoje er handlegaten full av "road stores" med de ulike koreanske hudpleie/ make up merkene. Skjønnhet er big business her i Korea, og koreanere er generelt veldig opptatt med hvordan de ser ut. Det lanseres nye produkter på løpende bånd, og det investeres mye tid og penger i å ha en ren og ung hud. For eksempel er det en trend med "10 step skin care rutine" som nå også har begynt å innta vesten.
De er også opptatt av naturlige ingredienser i hudpleieprodukter som for eksempel sneileekstrakt, ulike typer fermenterte planter, alger, biegift, propolis som lages av bier og kaviar, i tillegg til ulike typer planteekstrakt og oljer.

Her er noen av min siste innkjøp av koreansk hudpleie:







Hera Bio Cell Essence - Dette var det første innen koreansk hudpleie jeg kjøpte da vi kom til Korea for et år siden, og jeg er nå på den 4. eller 5. flasken. En essence er et av de første stegene i en koreansk hudpleierutine etter rens. Det har en vannlignende konsistens, og inneholder mange aktive ingredienser som amino syrer, hyaluronsyre og peptider. Den skal tilføre huden et lag med fuktighet, og er med på å forberede huden på de neste hudpleieproduktene som kommer etter. 

Mizon all in one snail repair cream - Sneileekstrakt er en populær ingrediens i koreansk hudpleie, og har mange fordelaktige egenskaper. Det hevdes at sneileekstrakt kan blandt annet hjelpe mot acne arr, kviser og rødhet, kan redusere rynker og fine linjer, i tillegg til å tilføre huden fuktighet. Mizon all in one repair cream inneholder hele 92% sneileekstrakt, i tillegg til andre fuktighetsgivende ingredienser. Dette er en av bestselgerene innen snegle produkter her i Korea, så da måtte jeg bare finne ut hva "all the fuss was about". 

COSRX AHA/BHA clarifying treatment toner - Dette er en mild eksfolierende toner med naturlige ingredienser som piletre- og eplefruktvann som er naturlige AHA og BHA syrer.
I motsetning til mange vestlige hudpleie produsenter, er de koreanske produsentene opptatt av å bruke naturlige ingredienser i produktene sine. 

COSRX Low Ph good morning gel cleanser - Dette er en mild ansiktsvask med BHA og har en Ph på mellom 4.5-5.0. Den inneholder en hel del planteekstrakter som tea tree oil og fermentert saccharomyces, en fermentert gjær. Fermenterte ingredienser gir masse gode næringsstoffet til huden, og er mer effektive en ikke-fermenterte ingredienser.
Denne ansiktsvasken er tilegnet alle hudtyper, men den er ekstra godt egnet for dere som har sensitiv hud pga den lave Ph verdien. Den er også godt egnet for dere som har fet hud, eller som er utsatt for acne, pga av ingredienser som BHA og tea tree oil som er antiseptisk.

SU:M 37 Miracle rose cleansing stick - Dette er en ansiktsvask som er i fast form som et såpestykke, og kommer i en twist-up tube. Den inneholder over 90% naturlige ingredienser, som for eksempel fermentert damaskroseekstrakt, olje av presset appelsin,- lime,- og sitronskall, kokosolje, aprikosolje og rosevann for å nevne noen. I tillegg er det biter av roseblader i selve såpestykke. Den inneholder ingen kunstige farger, parabener eller syntetiske konserveringsmidler.

Sheet masks- Sheet masks er kanskje det mest populære hudpleie produktet her i Korea, og de aller fleste av hudpleieprodusentene har sine versjoner og utgaver. En sheet mask er en maske laget av bomull- eller  micofiber tøystykker som er gjennomtrukket av et konsentrert serum. Masken legger du over ansiktet i alt i fra 20 til 60 minutter etter toner og essence et par ganger i uken. Den har hull til øyne og munn, og brukes kun en gang. De kommer i mange forskjellige utgaver og har ulike egenskaper som å dempe rødhet, gi glød, jevne ut hudtone, redusere kviser og porer, forebygge fine linjer og rynker for å nevne noen. Du får også sheet masks laget av hydrogel som er en gelatinaktig maske, og biocellulose, som vist nok skal være 10 ganger mer effektiv en en bomulls maske. Man kan også få masker med mange forskjellige artige motiver som Shrek`s ansikt eller ansiktet til en panda.


Er det noen koreanske skjønnhetsprodukter du syntest jeg burde prøve eller er nyskjerrig på, legg gjerne igjenn en kommentar  :-)



Ingen kommentarer