ca 18 cupcakes
325 g mel
200 g sukker
2 ts bakepulver
1/4 ts salt
115 g smør (romtemp.)
3 dl melk
1 dl gresk yoghurt
1 dl olje
1 ts vanilje ekstrakt
2 egg
Marengsfrosting:
5 eggehviter
3 dl sukker
1/4 ts cream of tartar
1 ts vanilje ekstrakt
Lemon curd
Ha mel, sukker, salt og bakepulver i bollen til mikseren, og bland dem sammen.
Tilsett det romtempererte smøret og bland det hele på lav hastighet til det ligner brødsmuler.
Bland sammen melk, yoghurt, olje, vanilje og eggene.
Stopp mikseren innimellom og skrap ned siden av mikserbollen med en slikkepott for å sørge for at alle ingrediensene er godt innblandet.
Fyll cupcakeformene 2/3 fulle, og stek de på 160 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl cupcaksene helt.
Mens kaken avkjøles kan du lage marengsfrostingen:
Ha eggehvitene, sukkeret og cream og tartar i en bolle som tåler varmen(jeg bruker metall bollen til mikseren min). Sett den over et vannbad, og rør til alt sukkeret er oppløst og eggehvitene er varm.
Pisk så eggehvitene til du har fått en stiv og glansfull marengs.
Tilslutt pisk inn vaniljeekstrakt.
Ha eggehvitene, sukkeret og cream og tartar i en bolle som tåler varmen(jeg bruker metall bollen til mikseren min). Sett den over et vannbad, og rør til alt sukkeret er oppløst og eggehvitene er varm.
Pisk så eggehvitene til du har fått en stiv og glansfull marengs.
Tilslutt pisk inn vaniljeekstrakt.
Bruk en brûlée brenner til å "toaste" frostingen.
Tips:
Hvis jeg skal bruke decorative cupcakesformer, baker jeg de i vanlige papirformer først, siden olje og fett i kakene har en tendens til å trekke igjennom formene. Da blir det ingen stygge merker/ oljeflekker på de dekorative formene.
Ha en fin dag!
Tips:
Hvis jeg skal bruke decorative cupcakesformer, baker jeg de i vanlige papirformer først, siden olje og fett i kakene har en tendens til å trekke igjennom formene. Da blir det ingen stygge merker/ oljeflekker på de dekorative formene.
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer