Ostekake med skogsbærkompott



Dette er en bakt ostekake eller som vi kaller det her til lands, en amerikansk ostekake. Den er toppet med en deilig og frisk skogsbærkompott, bunnen består av Gjende kjeks.







INGREDIENSER

KJEKSBUNN

300 gram Gjende kjeks
100 g smeltet smør

OSTEKREM

700 g Philadelphiaost
3,5 dl sukker
1 ss vaniljeekstrakt
4 egg
1.25 dl rømme

SKOGSBÆRKOMPOTT

800g frosne skogsbær
1dl sukker (eller etter smak)
2ss maizena + 4ss vann
Saften fra 1/2 sitron



Kle en liten langpanne med aluminiumsfolie og smør bunn og sider.
Forvarm stekeovnen til 170 grader(160 grader varmluft).

BUNN

Knus kjeksene i en foodprocessor eller i en brødpose med et kjevle.
Bland inn smøret.
Trykk kjekssmulene ned i bunnen av langpannen.

OSTEKREM

Visp kremost, sukker og vanilje godt sammen til du har en glatt og klumpfri krem.
Ha i ett og ett egg. Bland godt mellom hvert egg.
Til slutt vender du inn rømmen.

Bre fyllet utover kjeksbunnen.  Stek kaken i  50 minutter midt.
Skru så av ovnen og sett døren på gløtt, la kaken stå i den avskrudde ovnen i 15 minutter før du tar den ut.

SKOGSBÆRKOMPOTT

Ha bærene og sukkeret i en panne.
 Kok det over medium varme til kompotten begynner å tykne.
I en liten bolle blander du sammen maizena og vann, ha det så over de varme bærene.
Kok det hele i ca 2 - 4 minutter til.
Avkjøl kompotten før du har den over kaken.

Lager du kaken dagen i forveien bør du vente med å ha kompotten på til dagen du skal servere kaken da kompotten kan trekke med i ostekremen.






Håper det smaker og ha en fin dag.





Ingen kommentarer