Dette er en bakt ostekake eller som vi kaller det her til lands, en amerikansk ostekake. Den er toppet med en deilig og frisk skogsbærkompott, bunnen består av Gjende kjeks.
INGREDIENSER
KJEKSBUNN
300 gram Gjende kjeks
100 g smeltet smør
OSTEKREM
700 g Philadelphiaost
3,5 dl sukker
1 ss vaniljeekstrakt
4 egg
1.25 dl rømme
SKOGSBÆRKOMPOTT
800g frosne skogsbær
1dl sukker (eller etter smak)
2ss maizena + 4ss vann
Saften fra 1/2 sitron
Saften fra 1/2 sitron
Kle en liten langpanne med aluminiumsfolie og smør bunn og sider.
Forvarm stekeovnen til 170 grader(160 grader varmluft).
BUNN
Knus kjeksene i en foodprocessor eller i en brødpose med et kjevle.
Bland inn smøret.
Trykk kjekssmulene ned i bunnen av langpannen.
OSTEKREM
Visp kremost, sukker og vanilje godt sammen til du har en glatt og klumpfri krem.
Ha i ett og ett egg. Bland godt mellom hvert egg.
Til slutt vender du inn rømmen.
Bre fyllet utover kjeksbunnen. Stek kaken i 50 minutter midt.
Skru så av ovnen og sett døren på gløtt, la kaken stå i den avskrudde ovnen i 15 minutter før du tar den ut.
Skru så av ovnen og sett døren på gløtt, la kaken stå i den avskrudde ovnen i 15 minutter før du tar den ut.
SKOGSBÆRKOMPOTT
Ha bærene og sukkeret i en panne.
Kok det over medium varme til kompotten begynner å tykne.
Kok det over medium varme til kompotten begynner å tykne.
I en liten bolle blander du sammen maizena og vann, ha det så over de varme bærene.
Kok det hele i ca 2 - 4 minutter til.
Avkjøl kompotten før du har den over kaken.
Lager du kaken dagen i forveien bør du vente med å ha kompotten på til dagen du skal servere kaken da kompotten kan trekke med i ostekremen.
Håper det smaker og ha en fin dag.
Ingen kommentarer