Karamellsaus med havsalt


Karamellsaus er utrolig godt over iskrem, eller du kan blande den inn i smørkrem for å lage karamell frosting. Det er enkelt å lage, men du trenger litt tålmodighet og tid






Du trenger:

2,5 dl sukker
nok vann til å dekke sukkeret
100 g smør
1,25 dl fløte
2-3 klyper maldonsalt eller havsalt











Ha sukkeret i en liten panne, hel over litt vann til det akkurat dekker sukkeret. Sett platen på lav varme til sukkeret er løst opp. Motstå fristelsen for å røre i sukkeret. Bare se, ikke røre! Når sukkeret er løst opp kan du skru opp plata til medium.
Ha en skål og bakebørste i nærheten og børst vekk sukkerkrystaller som danner seg langs sidene av pannen.

Du kan ikke forlate sukkeret på varmen. Det kommer til å virke som det tar en evighet, men plutselig har sukkeret fått en dyp gylden farge. Fra dette punktet er det bare sekunder som skiller fra dyp og gylden karamell til brent bitter knekk. Så vær på vakt og jobb raskt når du når dette punktet.


Ta pannen til sides og rør inn smøret, ha så i fløten, det kommer til å boble opp og vær forsiktig så du ikke brenne deg.
Ha karamellen i en skål eller liten mugge, og la den avkjøle i romtemperatur.

Håper det smaker!
                                                Hilde

2 kommentarer