Høsten har slått inn for fult, og det er perfekt vær for å
kose seg inne under et pledd med en deilig skål med suppe.
Her er min oppskrift på franske potet og løk suppe:
olivenolje
3-4 poteter
Den hvite delen av en purreløk
½ blokmålhode
1 liter vann
1 – 2 terninger hønse- eller grønsaks buljong
En skvett fløte
Salt og pepper
Ha løken i den oppvarmede oljen, etter 3-4 minutter har du i
resten av grønsakene. La alt svette i et par minutter, før du har i vannet og
buljongen.
Kok det hele til potetene og blomkålen er mør. Bruk en
stavmikser til å purèer suppen til du kar fått en glatt suppe uten klumper( du
kan evt bruke en blender, men ikke ha alt oppi blendere på en gang, gjør
det i 3-4 omganger).
Smak til suppen med en skvett fløte og salt og pepper. Syntes
du suppen er for tykk tilsetter du bare litt mer vann.
Hilde
Ingen kommentarer