Taco-trekanter









Dette er en oppskrift som er inspirert av TV kokken Anna Olson fra Canada. Hun lager noe hun kaller fajita turnovers, det kan minne litt om piroger. Det er veldig enkelt å lage og tar heller ikke så lang tid, og du kan lage de på forhånd, og steke de senere.

Så her er min versjon, jeg har valgt å kalle de for «Taco trekanter»




Du trenger 2 posjoner av hjemmelaget tortilla deig, her finner du min oppskrift.



400 g kyllingkjøttdeig
1 løk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
1 ss chili
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chili pulver/flak
1 ss tomatpure
1, 5 dl vann
Salt og pepper
Olje til steking








Begyn med å lage fyllet. Ha litt olje i en stekepanne og tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Stek til løken er blitt myk og gjennomsiktig. Sett grønnsakene til sides i en skål. Ha litt mer olje i pannen, og stek kyllingkjøttdeigen. Når den er gjennomstekt har du grønnsakene tilbake i panna og tilsetter krydderene og tomatpure, rør det godt inn før du har i 1,5 dl vann. La det koke til veske er godt redusert, og det nesten ikke er noe veske igjen. Sett fyllet tilsides, og begynn på tortilla deigen.




Del deigen i 4. Kjevl ut hver del til en firkant som er ca 3 mm tykk, del den i fire like store kvadrat.
Legg ca 1,5 ss med taco fyllet i midten av kvadratet, brett over det diagonale hjørne slik at du får en trekant, bruk en gaffel og trykk ned kantene.


Trekantene stekes i en 200 garders ovn i ca 10-15 minutter til de er gyllen brune på toppen og langs kantene.

Håper det smaker!


Ingen kommentarer