Dette er en oppskrift som er inspirert av TV kokken
Anna Olson fra Canada. Hun lager noe hun kaller fajita turnovers, det kan minne
litt om piroger. Det er veldig enkelt
å lage og tar heller ikke så lang tid, og du kan lage de på forhånd, og steke
de senere.
Du trenger 2 posjoner av hjemmelaget tortilla deig,
her finner du min oppskrift.
400 g kyllingkjøttdeig
1 løk
1 rød paprika
2 fedd hvitløk
1 ss chili
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 ts chili pulver/flak
1 ss tomatpure
1, 5 dl vann
Salt og pepper
Olje til steking
Begyn med å lage fyllet. Ha litt olje i en
stekepanne og tilsett løk, hvitløk, chili og paprika. Stek til løken er blitt myk og
gjennomsiktig. Sett grønnsakene til sides i en skål. Ha litt mer olje i
pannen, og stek kyllingkjøttdeigen. Når den er gjennomstekt har du grønnsakene
tilbake i panna og tilsetter krydderene og tomatpure, rør det godt inn før du
har i 1,5 dl vann. La det koke til veske er godt redusert, og det nesten ikke
er noe veske igjen. Sett fyllet tilsides, og begynn på tortilla deigen.
Del deigen i 4. Kjevl ut hver del til en firkant som
er ca 3 mm tykk, del den i fire like store kvadrat.
Legg ca 1,5 ss med taco fyllet i midten av
kvadratet, brett over det diagonale hjørne slik at du får en trekant, bruk en
gaffel og trykk ned kantene.
Trekantene stekes i en 200 garders ovn i ca 10-15
minutter til de er gyllen brune på toppen og langs kantene.
Håper det smaker!
Ingen kommentarer