Sist uke hadde vi besøk av mamma og pappa i anledning
bursdagen min. Den siste formiddagen før de måtte hoppe på toget til Heathrow,
gikk vi en liten tur til Marelybone High Street som ikke ligge altfor langt
vekke i fra leiligheten. På veien hjem gikk vi innom Nordic Bakery, som er et skandinavisk
bakeri, for en kopp kaffe. Her har de mange klassiske skandinaviske bakverk som
skoleboller og kanelsnurrer. Meg og mamma gikk for en «Apple tosca bun», det
var en bolle med eple og tosca fyll på toppen og det var fantastisk godt.
Tosca fyll består i hovedsak av smør, sukker og mandler og
en skvett fløte, så når du steker det i ovnen blir det nesten som en karamell.
Nam nam nam sier bare jeg!!!!
Så her er mitt forsøk på å gjenskape disse deilige bollene.
Du trenger:
Bolledeig( her kan du finne min oppskrift)
Fyll:
Eplemos:
4 middels store epler
1-2 ss sukker
Litt vann
Tosca fyll:
115 g smør
150 g hakkede / skivede mandler
2 ¼ dl sukker
1 dl fløte
Når deigen er ferdig å heve kjevler du den ut til et 1 cm
tykt rektangel.
Bruk en kopp eller lignende som har en diameter på ca. 10 cm
til å skjære ut like store rundinger.
Legg deigrundingene på et steikebrett kledd med bakepapir.
La de heve til de er doblet i tykkelse.
Mens bollene hever lager du fyllene.
Tosca fyll:
Smelt smøret i en panne, tilsett så resten av ingrediensene og la det koke i 5-8 minuttet til det har fått en lys karamell farge. Ha det over i en bolle og sett tilsides.
Skrell og skjær eplene opp biter, ha de i en panne og til sett sukker og vann. Vannet skal bare dekke bunnen i panna. La det koke til eplene er møre. Ta av lokke så vesken kan fordampe, samtidig bruk en tresleiv til å mose eplene til du har eplemos. Det gjør ikke noe om det er litt biter i den.
Når bollene er ferdig etter hevet trykker du forsiktig ut en
grop midt i bollen så du ha en kant på rundt 1 cm rundt gropen.
Fyll gropen du nettopp har laget med litt eplemos.
Dekk så eplemosen med tosca fyllet.
Før du setter bollene i ovnen pensler du de litt med melk.
Ingen kommentarer