Til sukkerbrødet trenger du:
4 egg
125 g sukker
125 g siktet mel
50 g smeltet smør
Kle en 23 cm springform med bakepapir og smør den med litt
smør. Sett steikeovnen på 180 grader.
Smelt smøret og sett til sides for å avkjøles.
Pisk egg og sukker til en lyst og luftig eggedosis ( 6-10
minutter), i mens kan du sikte melet.
Vend inn melet forsiktig, det er viktig at en prøver å
beholde mest mulig av luften i eggedosisen. Tilslutt vender du inn smøret. Hvis
du er litt lur ( i motsetning til meg) tar du ca 2 dl av røren over i en annen
bolle og rører smøret inn i den, før du tilsetter det til resten av røren. Da
blir det litt lettere å vende det inn.
Ha røren over i formen og stek i ca 25-30 minutter. La kaken avkjøle i 10 minutter før du tar den
utav formen, og dekker den med et rent kjøkkenhåndkle og lar den avkjøles på en
rist over natten.
¼ ts cream of tartar( evt. en klype salt)
225 g sukker
Før du begynner på selve marengsen, setter du ovnen på 120
grader, finner frem to steikebrett og to ark med bakepapir. Tegn en stor sirkel
på 22 cm i diameter på det ene arket, og 15 små sirkler med 5 cm i diameter på
det andre. Snu bakepapiret, slik at blyantstrekene ligger ned mot
steikebrettet.
Begynn med å vispe eggehvitene til de begynner å skumme,
tilsett cream of tartar eller evt. salt.
Når eggehvitene begynner å former myke toppe, tilsetter du
sukkeret en spiseskje avgangen. Fortsett og piske til du har fått en stiv og
glansfull marengs.
Ha marengsen over i en sprøytepose med en stjernetipp, og
fyll inn den store sirkelen du har tegnet, sprøyt små rosetter i de små
sirklene.
Stek marengsen i ca 50 -60 minutter, når marengsen slippe
bakepapiret uten at noe henger igjen er den ferdig steikt. Sett ovnsdøren på
gløtt og la de avkjøles over natten.
Du trenger:
Ca 5 -6 dl fløte
4-5 ss sukker
Røde og blå bær
Annen pynt du måtte ønske
Del så sukkerbrødet i to, legg bunnen på et kakefat, og dynk
kaken om nødvendig, du kan også spre et tynt lag med syltetøy på viss du vil. Spre
så et lag med krem over bunnen og ha over noen av bærene. Legg marengsbunnen
oppå, og gjenta med krem og bær, før du har over toppen av sukkerbrødet.
Bruk litt krem på baksiden av marengsrosettene og lim dem på
siden av kaken hele veien rundt. Til slutt sprer du resten av kremen over toppen
av kaken og pynter den med resten av bærene.
Ingen kommentarer