Helsteikt kylling


Helsteikt kylling passer kjempe godt til søndagsmiddag, og restene er perfekt til kylling sandwich. Skrotten kan du lage hjemmelaget kyllingkraft av.


Du trenger:

50 gram mykt smør
1-2 ss olivenolje
6-8 fedd hvitløk
1 ss finhakket rosmarin + 2-3 stilker
salt og pepper







Sett ovnen til 200 garder(180 varmluft)

Begynn med å ha smør, olivenolje, 3-4 fedd hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en liten bolle, og bland det godt sammen. Sett til sides.

Tørk så kyllingen med litt kjøkkenpapir.

Det neste vi må gjøre er å lage et rom i mellom kyllingskinnet og brystet. Stikk fingen din innimellom skinnet og brystet og løft skinnet forsiktig opp fra brystet.
Fyll så dette hulrommet med ca 1/3 av smørblandingen.
Ha resten av smøret over og rundt hele kyllingen.
 
Ha så resten av hvitløksfeddene, uskrelt, og rosmarin stilkene  inni kyllingen.


Skjør opp en løk og to gulrøtter og legg rundt og inni kyllingen i en ildfastform.

Stek så kyllingen i 45 minutter + 20 minutter per kg.

Min kylling er ca 1.2 kg, da skal den steke i ca 1 time og 20 - 30 minutter.
 
 

Ta kyllingen utav ovnen og la den hvile i ca 10 - 15 minutter før du skjærer den opp og serverer med gode poteter og grønsaker.

Kraften som ligger i bunn av den ildfasteformen er kjempe god base for saus.




 Håper det smaker.

                                          Hilde

Ingen kommentarer