Butter Chicken – Murgh Makhani

                         


En av meg og Johans indiske favorittrett er butter chicken eller Murgh Makhani som den er kalt på indisk. Indisk mat kan av og til vike litt komplisert og skremmende på grunn av alle ingrediensene og de forskjellige krydderne, men det er slettes ikke så vanskelig som det ser ut som. Og hjemmelaget indisk mat smaker mye bedre enn den du kjøper på glass.


Du trenger:
 Marinade:
 500 – 700 g kylling lår eller bryst i terninger
1 ts salt
1 ts chili flak eller pulver
1 ts Tandoori Masala
½ ts spisskummen
6 ss yoghurt naturell
Finn frem alle ingrediensene du trenger til marinaden.
Ha yoghurt og krydderne i en bolle og blad alt sammen, tilsett kyllingen og vend den inn i marinaden. Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst en time.
Saus:
115 g smør
1 ts spisskummen frø
1 stor løk
4-5 fedd hvitløk
1 ss ingefær( raspet)
4-5 tomater
Finn frem alt du trenger til sausen.
Smelt smøre i en kjele, og tilsett spisskummen frø, la det surre i ca 1 minutt. Ha så i hvitløk og ingefær.
Ha i løken og steik til den er mør.
Sett løken tilsides i en bolle, men la smøret være igjen i kjelen.
Ha så tomatene i kjelen. Når tomatene er blitt møre har du de i samme bolle som løken.
Bruk en stavmikser og puree løken og tomatene. Sett til sides.
 Da er vi klar for det siste steget, kyllingen er ferdig marinert og sausen er klar. Til det siste steget trenger du:
Olje til steking
2 laurbærblad
2 grønne kardemomme frø
3 nellik spiker
2 ss tomat purree
1 ts salt
½ ts gurkemeie
½ ts chili pulver
¼ ts kanel
½ ts pepper
½ ts Garam Masala
1/3 ts fenugreek
Som alltid finn frem alle ingrediensene før du begynner.


Ha et par ss olje i kjelen du steikte løken og tomatene i. Når oljen er varm har du laurbærbladene, nelliken og kardemommen ut på, og la det surre i ca 1 minutt før du tilsetter kyllingen.
Steik kyllingen til den akkurat er blitt hvit på utsiden, ha så løk og tomat pureen over kyllingen i lag med tomatpureen. Kok til kyllingen er gjennomkokt.
Fisk utav laurbærbladene, nelliken og kardemommen.
Ttilsett salt, gurkemeie, chili, kanel, fenugreek, pepper og Garam Masala.
La det små koke i ytterlige 10-15 minutter, før du har i fløten. La det småkoke i ca 2 minutter til før du er klar til å servere sammen med ris og evt. naan brød.


Håper det smaker!
                                                        Hilde



Ingen kommentarer