Bakte mini Doughnuts!


Doughnut eller donuts begynner å bli mer og mer populær i Norge(og England).Tradisjonelt sett er doughnut deigen laget med gjær og frityrsteikt i olje, for så å bli dynket i sukker, eller melisglasur.
I dag skal jeg dele hvordan du kan lage bakte doughnuts, eller kake-doughnuts som de også blir kalt. For å lage disse deilige små "kakene" trenger du en doughnut form, du kan også bruke en muffins form, doughnutsene kommer til å smake det samme, men de vil ikke få den berømte doughnut formen med hullet i midten.

Her kan du kjøpe mini doughnut form:

Amazon


Til 36 - 40 mini doughnuts trenger du:

3,75 dl hvetemel
1,25 dl sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
70 g smeltet smør
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1,5 dl melk

Topping:

2 - 3 ss smeltet smør

1/2 dl sukker

1/2 - 1 ts kanel


Begynn med å sette steikeovnen til 175 grader, og smør doughnut formen med for eksempel smeltet smør eller olje.

Ha alle de tørre ingrediensene, inkludert sukkeret i en bolle, og bland det sammen.
Ha så de våte ingrediensene i en annen bolle, og bland de sammen.

Lag en liten brønn i de tørre ingrediensene, og hell over de våte ingrediensene. 
Rør til du har fått en glatt røre.
Ha røren over i en sprøytepose eller en brød/frysepose og fyll formene 2/3 full.
Steik doughnutsene i ca 5 - 6 minutter. La de avkjøle i formen i 3-4 minutter før du tar de utav formen og lar de avkjøle videre.

Mens doughnutsene avkjøles, kan du lage topping. Jeg valgte å dyppe de i kanelsukker, men du kan også dyppe de i melis, sjokolade eller annen glasur.
Smelt smøret i en bolle, og bland sukkeret og kanelen i en annen bolle.
Dypp den ene siden i smøret, og så i kanelsukkeret. Du kan også droppe smøret og rulle doughnutsene i kanelsukkeret uten smøret.


Håper det smaker!

                                    Hilde

Ingen kommentarer