Jordbærpai i glasskrukke/ pie in a jar





Tro det eller ei, men her i Korea er det høysesong for jordbær, og hva er vel bedre enn jordbær pai midt i kaldeste januar? Jo jordbær pai i små individuelle glasskrukker. Du kan fint bytte ut jordbærfyllet med annen frukt eller bær.



Jordbærfyll:
1 ss smør
ca 5 dl jordbær(fersk eller frossen)
1 ss maisenna
1 ts sitron zest
2 ts sitron saft
ca. 0.5 dl sukker( smak på bærene før du tilsetter sukkeret og juster mengden om det trengs)


Begynn med å lage fyllet. Finn frem og mål opp alle ingrediensene, da er det mindre sjanse for at du glemmer noe.

Smelt smøret i en panne, før du har i jordbær. La de koke i ca 1-2 min. 
Bland sukkeret sammen med Maisenna og tilsett det til jordbærene, la det koke til det tykner. 
Til slutt har du i sitron zesten og saften.


La fyllet avkjøles til romtemperatur .
 Mens fyllet avkjøles lager du paideigen.

Paideig:

3 ½ dl hvetemel
100 g smør
1 egg
2 ss isvann
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Finn frem, og mål opp alle ingrediensene.


Ha mel, bakepulver og sukker i en bolle, smuldre så smøret inn med enten fingrene eller en deigelter (du kan også lage deigen i en foodprosessor). Visp egget lett sammen, bland i halvparten av egget, med melet, smøret og  2 ss isvann. Bland det hele til det formes til en deigklump.


Del deigen i to, den ene litt større enn den andre, og pakk dem inn i plastfolie før du legger de i kjøleskapet for å hvile i minst 60 minutter.

Da er det på tide å sette sammen paiene. Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Kjevl ut den største deigklumpen på et melet bakebord til den er  2-3 mm tykk. Stikk ut store sirkler, og ha de forsiktig ned i glassene. Trykk deigen forsiktig ut i kantene. 
Hvor langt opp du vil ha deigen bestemmer du selv. Jeg like å ha den litt under kanten på glasset slik at jeg kan skru lokket på. Da kan jeg lett oppbevare paiene i kjøleskapet noen dager før steking. Eventuelt kan  du fryse de i opptil 1 måned.

 

Fyll så hver av glassene med det avkjølte jordbærfyllet til rett under kanten på pai bunnen.

Til lokket på paiene har du et par muligheter, du kan enten bruke lokket til glasskrukken til å skjære ut et lokk som dekker hele paien, eller du kan lage et gitter lokk med deig strimler.  Når du har laget lokket, ha det over paien, og press forsiktig langs kanten. 


Bruk resten av egget til å pensle toppen av paiene før du setter de i ovnen.
Stek midt i ovnen i ca 40-45 minutter. Dekk paiene med aluminiumsfolie hvis de begynner å få for mye farge under stekingen.



Ta paiene ut av ovnen og la de avkjøles før du servere dem med litt pisket krem eller is.


Ingen kommentarer