Florentines
mandag 1. desember 2014
Florentines er en tynn delikat kjeks fylt med nøtter og tørket frukt, og dekket med sjokolade på baksiden. De er enkle å lage, og ser imponerende ut på kaffibordet. Du kan bytte ut den tørkede frukten med den typen du liker best, dette er min favoritt kombinasjon.
Du trenger:
50g smør
50g demerarasukker
50g sirup
50g mel
25g hakkede mandler
25g hakkede valnøtter
25g tørkede tranebær
25g rosiner
25g tørket mango
100g mørk sjokolade
Finn frem, og mål opp alle ingrediensene. Finhakk nøttene og frukten.
Ha smør, sukker og sirup i en panne og varm det over middels varme til smøret er smeltet.
Tilsett melet og rør til du ikke ser mer mel i røren.
Ha over nøttene og den tørkede frukten og bland god.
Bruk to teskjeer til å sette kjeksene på en bakepapir kledd steikeplate med god avstand i mellom, siden kjeksene sprer seg en del. Trykk kjeksene lett ned med teskjeen eller fingrene.
Sett i en forvarmet stekeovn på 160 grader varmluft i 10-14 minutter. Kjeksene skal ha en lys gylden farge i kantene.
La kjeksen avkjøles litt før du flytter dem over til en rist for å avkjøles helt.
Temperer sjokoladen og bruk en kniv til å smøre sjokoladen på baksiden av kjeksen. Ta så en gaffel og lagg sikk sakk mønster i sjokoladen.
Her er en video på hvordan du enkelt kan temperere sjokolade.
Ha en fin dag!
Hilde
loading..
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer