Nå er norske epler kommet i butikkene, og hva er vel bedre enn en saftig eplekake?
INGREDIENSER
KRYDDERKAKEKAKEN
5 dl mel
5 dl sukker
2 ts kanel
225g smør
2.5 dl vann
1.25 dl kulturmelk (evt kan du tilsette 1 ts eddik til 1.25 dl melk)
1/2 ts natron
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
4 medium epler skrelt og skjært i biter
KARAMELLGLASUR
1.25 dl sukker
Nok vann til å dekke sukkeret
50 g smør
0.6 dl fløte
0.6 dl fløte
En klype maldon salt
2 dl melis
2 dl melis
KRYDDERKAKE
Bland sammen mel, sukker, natron og kanel i en stor bolle.
Kok opp vann og smør i en pannen, ha det så over melet, sukkeret og kanelen, rør godt.
Tilsett kulturmelken, eggene og vaniljeekstrakt.
Tilslutt vender du eplene inn.
Ha røren over i en langpanne, stek på 200 grader(180 grader på varmluft) i 20 minutter eller til kaken er gjennomstekt og eplene møre.
KARAMELLGLASUR
Ha sukkeret og vannet over i en panne med lokk. Sett platen på medium styrke.
Når vannet og sukkeret koker, og alt sukkeret er oppløst kan du ta av lokket.
Når sukkeret har fått en dyp gyllen farger tar du pannen av varmen og rører du inn smøret smøret, fløten og saltet.
Pass på at du ikke brenner deg, det er veldig varmt.
La karamellen avkjøle i en bolle.
Når karamellen er avkjølt tilsetter du melisen.
Bre glasuren over kaken i et tynt lag.
Ingen kommentarer