Ingenting kan slå kombinasjonen peanøtt og sjokolade!
Disse cupcaksene er farlig gode. De har en fudgy browniebunn med en peanøtt surprise i midten, og er toppet med peanøtt- og sjokoladefrosting.
12 Cupcakes Brownierøre:
150 g mørk sjokolade
150 g smør
3 egg
2 dl sukker
3 dl mel
1 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts bakepulver
Peanut fyll:
100 g peanøttsmør
30 g melis
20 g finmalt digestive kjeks
Frosting:
Italiensk marengs frosting
2-3 ss peanøttsmør
Sjokolade ganache:
100 g sjokolade
1 dl fløte
Forvarm stekeovnen til 175 grader, og gjør klar 12 muffinsformer.
BROWNIERØREN
BROWNIERØREN
Smelt smør og sjokolade over vannbad.
Tilsett sukkeret, så eggene, ett av gangen.
Bland inn vanilje ekstraktet.
Til slutt vender du inn melet og bakepulveret.
PEANØTTFYLL
Bland sammen peanøttsmør, melis og digestives til alt er godt blandet sammen.
(hvis fyllet er for flytende, kan du tilsette litt mer melis)
Ha litt av røren i muffinsformene.
Ta ca en ts av peanøttfyllet og trill det til en liten ball, sett den så midt i muffinsformen.
Ha så resten av røren over peanøttfyllet.
Stek cupcakesene på 175 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl cupcakesene helt før du har på frosting.
Peanutforsting:
Ta ca 1/4 av den italienske marengsfrostingen og bland i 2-3 ss peanøttsmør.
Sjokolade Ganache:
Finhakk sjokoladen, og ha den i en skål.
Varm fløten opp til kokepunktet, og hell den over sjokoladen.
La det stå i ca 1 minutt før du rører.
Sett ganachen i kjøleskapet til avkjøling.
Den er klar til bruk når den er blitt smørbar.
For å få en stilig swirl effekt på frostingen, brukte jeg "plastfolie metoden".
Legg ned plastfolie på kjøkenbenken.
Legg en stripe med frosting på plastfolien, legg en stripe ganache vedsiden av, for så å legge en liten stripe til med peanøttfrosting. Fold over plastfolien, og vri rundt i begge ender, slik at du får en "pølse" med frosting.
Klipp av ene enden av "pølsen", og ha den en sprøytepose med en sprøyte tip. Frost cupcakesene Slik du måtte ønske.
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer