Hjemmelaget vaniljeekstrakt


Jeg foretrekker stort sett å bruke vaniljeekstrakt frem for vaniljesukker når jeg baker. I vaniljeessens og noen typer vaniljesukker er vaniljesmaken kunstig fremstilt, som etter min mening også gir en kunstig smak på bakverket. Ekte vaniljeekstrakt kan være ganske dyrt å kjøpe, men det er utrolig enkelt å lage, du trenger bare to ingredienser, vodka og vaniljestenger. Det eneste er at det tar litt tid, ekstraktet må stå å trekke i minst en måned før du kan ta det i bruk. Men jo lenger du lar det stå, jo bedre og rikere vaniljesmak får du.


Hvor mange vaniljestenger du trenger kommer ann på hvor mye ekstrakt du vil lage, men 3-5 stenger per 2.5 dl vodka gir et ekstrakt med en rik vaniljesmak.
Det er heller ikke noe poeng å kjøpe vodka av høy kvalitet. Så lenge den er smakløs kan du gå for den billigste varianten du finner.


Del vaniljestengene på langs og ha den over i flasken.   
Vend på ekstraktet et par ganger  i uken, og etter en måneds tid har du hjemmelaget vaniljeekstrakt. 


Dette er også en super julegave. Ha vaniljeekstraktet over på små flasker, disse er i fra Clas Ohlson, sammen med for eksempel en slikkepott eller noe annet bakeutstyr, og det er den perfekte gave til en som like å bake.



Håper du har en fin dag!
      


Ingen kommentarer