Karamellmousse med havsalt



I vår var vi på en restaurant i London som het Flat Iron, og spiste en utrolig god biff, til dessert fikk vi karamellmousse. Karamellmoussen var fantastisk god, spesielt når du drysset litt havsalt over. Så etter litt eksperimentering har jeg kommet frem til denne oppskriften, og i følge Johan er den bedre enn på restauranten.





Du trenger:


250 gram mascarpone kremost
1 ss sukker
1,5-2 dl hjemmelaget karamellsaus
4 dl fløte
vaniljeekstrakt







Ha kremosten og sukker i en bolle og miks til den er blitt myk.
Ha over karamellsausen og miks den inn.
I en annen bolle pisker du fløten og vaniljeekstrakt til den former stive topper( pass på at du ikke lager smør).

Vend inn kremen i kremosten og karamellen. Ha moussen over i små skåler og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer. ha over litt av karamellsausen på toppen før servering.

Server moussen i lag med litt Maldon salt på siden slik at gjestene kan drysse det over selv slik de måtte ønske.


Johan fikk prøve didgeridooen til naboen etter desserten.
Håper det smaker!
Hilde

2 kommentarer

  1. Hei - Hvor store er de glassene du har brukt? 250ml? Hvordan vil du gange opp oppskriften hvis du skulle laget 14 porsjoner?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, glassene er på ca 1,5 dl, jeg tror det vil holde å dobble oppskriften, men hvis du vil være på den sikre siden hadde jeg kanskje dobblet den en og en halv gang.

      Slett