Key lime pai




Denne paien er den perfekte sommer paien/kake. Det nydelige fløyelsmyke fyllet har en fantastiske frisk smak av lime. Limen blir perfekt balansert av den søte marengsen på toppen, og den sprø kjeksbunnen bringer det hele sammen.
Sprøbunn, fløyelsmykt, friskt fyll og fluffy marshmellow topping. Den perfekte sommerdessert!   





Bunn:


1 pk Bixit kjeks (300g)

75 g smeltet smør

Fyll:

4 eggeplommer

1 boks søtet kondensertmelk

Zest og juice fra 5 limes

Topping

4 eggehviter

1,5 dl sukker

1 klype cream of tartar

Sett ovnen på 180 grader.

Ha kjeksene i en frysepose eller foodprosessor og knus de til små smuler. Hell over smeltet smør og bland godt før du har det hele over i en paiform på 20-22 cm, og press bunnen utover og opp langs kantene av formen.
Sett bunnen i ovnen i ca 8-10 minutter, til den er gylden brunn.
Sett tilsides for avkjøling.
Da er det på tide å lage fyllet:
Ha eggeplommene, den kondensertmelken og limezesten i en bolle og miks det sammen med en elektrisk mikser. Tilsett limejuicen og fortsett og mikse til blandingen tykner, ca 5 minutter.
Hel fyllet over den avkjølte bunnen, bak det hele i ovnen i 12 -15 minutter. Fyllet skal være fast rundt kantene, og litt geleaktig i midten.

La paien avkjøle til romtemperatur på kjøkkenbenken, for så å avkjøle den videre i kjøleskapet i minst 3 timer. Det beste er å være tålmodig og avkjøl den over natten.

Lag så marengstoppingen. Begynn med å piske eggehvitene og cream of tartar sammen til eggehvitene former myke topper. Begynn så å tilsett sukkeret en ss av gangen. Fortsett og piske til marengsen er stiv og glansfull.
Vi fikk overraskelsesbesøk av min søster og svoger, sammen med denne gullklumpen. Han syntes marengs er veldig godt. Hurra for marengs!!!

Du kan enten bruke en sprøytepose og sprøyte marengsen over i et fint mønster, eller du kan  spre marengsen over paien med en slikkepott eller skje og å lage små myke marengstopper som blir ekstra brun og crispy i ovnen.
Sett paien i ovnen under grillelementet i til marengsen er gyldenbrun, eller du kan bruke en bruleebrenner.

Håper det smaker!

Hilde






                                  

Ingen kommentarer