Denne paien er den perfekte sommer paien/kake. Det nydelige fløyelsmyke fyllet har
en fantastiske frisk smak av lime. Limen blir perfekt balansert av den søte
marengsen på toppen, og den sprø kjeksbunnen bringer det hele sammen.
Sprøbunn, fløyelsmykt, friskt fyll og fluffy
marshmellow topping. Den perfekte sommerdessert!
1 pk Bixit kjeks (300g)
75 g smeltet smør
4 eggeplommer
1 boks søtet kondensertmelk
Zest og juice fra 5 limes
Topping
4 eggehviter
1,5 dl sukker
1 klype cream of tartar
Ha kjeksene i en frysepose eller foodprosessor og
knus de til små smuler. Hell over smeltet smør og bland godt før du har det
hele over i en paiform på 20-22 cm, og press bunnen utover og opp langs kantene
av formen.
Sett bunnen i ovnen i ca 8-10 minutter, til den er
gylden brunn.
Sett tilsides for avkjøling.
Da er det på tide å lage fyllet:
Ha eggeplommene, den kondensertmelken og
limezesten i en bolle og miks det sammen med en elektrisk mikser. Tilsett limejuicen og
fortsett og mikse til blandingen tykner, ca 5 minutter.
Hel fyllet over den avkjølte bunnen, bak det hele i
ovnen i 12 -15 minutter. Fyllet skal være fast rundt kantene, og litt geleaktig i midten.
La paien avkjøle til romtemperatur på kjøkkenbenken,
for så å avkjøle den videre i kjøleskapet i minst 3 timer. Det beste er å være
tålmodig og avkjøl den over natten.
Lag så marengstoppingen. Begynn med å piske
eggehvitene og cream of tartar sammen til eggehvitene former myke topper.
Begynn så å tilsett sukkeret en ss av gangen. Fortsett og piske til marengsen
er stiv og glansfull.
Vi fikk overraskelsesbesøk av min søster og svoger, sammen med denne gullklumpen. Han syntes marengs er veldig godt. Hurra for marengs!!!
Du kan enten bruke en sprøytepose og sprøyte
marengsen over i et fint mønster, eller du kan spre
marengsen over paien med en slikkepott eller skje og å lage små myke marengstopper som blir
ekstra brun og crispy i ovnen.
Sett paien i ovnen under grillelementet i til
marengsen er gyldenbrun, eller du kan bruke en bruleebrenner.
Håper det smaker!
Hilde
Hilde
Ingen kommentarer