Fersken og blåbær galette


En galette er en enkel pai, som er rask å lage, spesielt hvis du har pate brisee( paideig) klar i frysen fra før.
Du kan fylle galetten med nesten hva du vil, jeg syntes steinfrukt som fersken, nektariner og plommer sammen med blåbær er den perfekte kombinasjonen for en sommerpai.




Pate brisee(nok til to paier, eller en pai med lokk. Jeg lager en galette, og fryser den andre halvdelen)

320 g hvetemel
230 g kaldt smør i terninger
1/2 ts salt
2 ss sukker
0.5 - 1 dl isvann
2-3 ts sukker til å strø over toppen.
1 egg til pensling

2-3 Fersken eller annen steinfrukt
1 dl blåbær


Ha alle ingrediensene i en boller eller foodprosessor, med unntak av vannet.





Bruk en deigelter eller hendene til å smuldre smøret inn i melet, til smøret er på størrelse med erter.





Begynn med å tilsette litt og litt av vannet til du kan kniper deigen sammen og den holder på formen. Deigen skal ikke være våt eller klissete. Hvor mye vann du ender opp med å bruker kommer ann på hvor fuktig det er på kjøkkenet ditt.  
Det er viktig å ikke arbeide deigen for mye, bruker du en foodprocessor bør du bruke pulsknappen, og "pulse" deigen til den akkurat begynner å samle seg.




Del deigen i to like store deler, og form hver del til en flat disk.
Pakk deigen inn plastfolie.




Avkjøl deigen i frysen i ca 30-45 minutter, i mens kan du forberede frukten.
Jeg valgte å gå for fersken og blåbær, men du kan fin velge annen steinfrukt som nektarin eller plommer. Det beste er å bruke frukt som er i sesong.




Kjevl ut deigen til den er ca 2 mm tykk.




Ha den over på en bakepapirkledd stekebrett.
 Plasser frukten i midten av bunnen.



 Brett så inn kantene av bunnen hele veien rundt frukten. 
Pensle med egg, og strø over 2-3 ts sukker.




Steik på 175 grader i 40-45 minutter, eller til den er gylden brun rundt kantene, og frukten er myk.




Server paien mens den fortsatt er varm med litt pisket krem eller vanilje is til.


Håper det smaker, og ha en fin dag!

Ingen kommentarer