Oreo ostekake



Denne ostekaken er alltid en slager i familiebesøk og andre tilstelninger, og er kaken som blir mest forespurt av familiemedlemmer. Det er en super enkel kake å lage, du trenger ikke skru på ovnen en gang.  



Du trenger:

Bunn:
20  oreokjeks (ca 200 gram) 
70 g smeltet smør

Ostekrem:
400 g Philadelphia ost
200 g hvit sjokolade
70 g sukker
1 ts vaniljesukker
2,5 dl fløte
2 plater gelantin
15-20  oreokjeks



Bunn:

Ha kjeksene i en ziplock pose og knus de med et kjevle, evt ha de i en foodprocessor.



Ha kjeksene over i en bolle, og miks inn det smelta smøret.




Press kjeksblandingen ut i en 22 -24 cm springform( det er lurt å kle formen med enten platsfolie eller bakepapir).
Sett bunnen til sides, og begynn å lage ostekremen.


Ostekrem


Begynn med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Smelt så sjokoladen, og sett den til sides.




Ha sukker, vaniljesukker, kremost og fløte i en bolle, og pisk det hele til det er stivt.




Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den i mikrobølgeovnen på full styrke i 20-30 sekunder.




Bland inn den hvite sjokoladen og gelatinen i ostekremen.





Tilslutt vender du inn grovhakket oreokjeks.





Ha ostekremen over bunnen, og dekk kaken med plast før du setter den i kjøleskapet i minimum 6 timer. Du kan fint lage kaken en dag eller to i forveien.



Ha en fin dag!
     






Ingen kommentarer