Sitronostekake



Disse søte små sitronostekakene er perfekt å servere som dessert i sommer, og kommer garantert til å imponere gjestene dine. 
De tar ikke så lang tid å lage, og flere av komponentene kan lages i forveien.



Du trenger:

Lemon curd:

5 eggeplommer
2 egg
zest av 2 sitroner
1 dl sitronsaft( saften fra ca 3 sitroner)
120 g sukker
60 g smør


Begynn med å finne frem alle ingrediensene du trenger.




Ha alle ingrediensene, utenom smøret, i en bolle som tåler varme.
Oppbevar smøret i kjøleskapet til du trenger det.
Varm opp lemon curden over vannbad til den har konsistensen som vaniljekrem.
Pass på å røre hele tiden, hvis ikke vil du få eggerøre med sitronsmak. 


Tilsett det kalde smøret, og rør det godt inn til det har smeltet.
Ha plastfolie over lemon curden, og avkjøl den i kjøleskapet.



Du kan fint lage lemon curden noen dager i forveien, oppbevar den i en tett beholder i kjøleskapet, og den står seg i flere uker.
I tillegg til ostekake, er lemon curd utrolig godt på toast, scones, som fyll i kaker, og den er med på å gi en forfriskende smak på en pavlova.




Ostefyll:

2.5 dl fløte
400 g philadelphia ost
1.5 dl sukker


Finn frem og mål opp ingrediensene til ostekremen.




Pisk kremosten til den er blitt glatt og fri for klumper.
Tilsett så fløten og sukkeret og pisk det til det er stivt.

Du kan fint lage ostekremen et par dager i forveien, bare sørg for å dekke den med plastfolie, eller ha den i en beholder med lokk. 

Bunn:

200 g finmalte digestive kjeks
60 g smeltet smør
1 ts sitron zest 



Finn frem og mål opp ingrediensene til kakebunnen.





Ha alle ingrediensene til bunnen i en bolle, og bland det godt sammen.




Press bunnen lett ned i små individuelle glass.




Ha ostekremen over bunnen, deretter lemon curden.




Topp ostekakene med nypisket krem.






Du kan også helt fint lage en stor kake i stede for små individuelle hvis du heller ønsker det.
Jeg har gjort begge deler, og de smaker like godt!




Ha en fin dag!







Ingen kommentarer