Dette er en rask og enkel kake å lage, som er frisk på smak, og som er dynket i sitronsirup for å gjøre den ekstra saftig.
Kaken passe perfekt til å ta med seg ut i solen med en god kopp kaffe eller te.
Til kaken trenger du:
125 g smør
125 g sukker
4 egg
zest av 2 sitroner
juice fra 1 sitron
2 ss melk
225 g mel
1 ts bakepulver
Til sitron sirupen trenger du:
0,5 dl honning
saften fra 2 sitroner
Til melisglasuren trenger du:
200 g melis
Sitron saft
Prikk kaken med en gaffel eller bambuspinne med en gang den kommer ut av ovnen, og hell over sitronsirupen.
0,5 dl honning
saften fra 2 sitroner
Til melisglasuren trenger du:
200 g melis
Sitron saft
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg.
Rør inn zesten, sitron saft og melk.
Tilslutt vend inn mel og bakepulver.
Ha røren over i en smurt brødform.
Stek kaken midt i ovnen i 40-45 minutter på 180 grader.
Mens kaken steker lager du sirupen ved å blande sammen honningen med sitronsaften.
Prikk kaken med en gaffel eller bambuspinne med en gang den kommer ut av ovnen, og hell over sitronsirupen.
Når kaken er avkjølt kan du ha over melisglasuren, som er melis rørt sammen med litt sitronsaft.
Håper det smaker, og ha en fin dag!
Ingen kommentarer