Crème Pâtissière



Crème Pâtissière er vel på godt norsk vanilje krem, bare ikke fult så tykk og en del luftigere. Denne typen krem blir brukt til å fylle forskjellige typer bakverk som for eksempel vannbakkels. Maizena sørger for at kremen ikke skiller seg når du koker den, i tillegg til at den gir kremen en glatt og fløyelsmyk konsistens. Pisket fløte gjør den lett og luftig. Den mest vanlige smakstilsetningen er vanilje, men du kan godt erstatte det med sitron, lime eller appelsin zest. Du kan også erstatte litt av melken med litt sterk kaffe.



Du trenger:

( denne oppskriften lager ca 5 dl ferdig Crème Pâtissière)

2,5 dl H-melk
1 vaniljestang eller 1 ts vanilje ekstrakt
3 store eggeplommer
50 g sukker
1,5 ss Maizena
1,5 dl fløte


Ha melken i en panne sammen med en vaniljestang som er splittet og frøene skrapt ut( evt. zest), varm det hele til kokepunktet.
Mens melken varmes, har du eggeplommene og sukkeret i en bolle og pisker det til lys eggedosis. Tilsett så maizena og ekstrakt viss du velger å bruke det. 
Fisk vaniljestangen utav melken, og mens du rører konstant tilsetter du den varme melken til eggeplommene.
Ha blandingen tilbake i pannen og varm over medium varme til kremen har tyknet, det er viktig at du rører hele tiden med en visp. Pass på at det ikke koker da kan du ende opp med eggerøre. Viss det blir for varmt skrur du bare ned platen.


Når kremen har tyknet, har du den over i en ren bolle og legger plastfolie på overflaten av kremen slik at det ikke danner seg en snerke. Avkjøl først på kjøkkenbenken, før du setter den i kjøleskapet.


Pisk fløten til den former myke topper, vend den så inn i den kalde vaniljekremen.

Crème Pâtissière smaker utrolig godt i en Pavlovakake i stede for vanlig krem.


Ingen kommentarer