Scones


Trenger du noe raskt og enkelt til kaffien er scones perfekt. De smaker aller best når de er nysteikt med litt pisket fløte og syltetøy.



Du trenger

5,5 dl hvetemel
115 gram smør
1,25 dl sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
En klype salt
2,5 dl skummet kulturmelk, evt. yoghurt naturell, melk eller fløte.
1 egg






Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, inkludert sukkeret, og bland det lett sammen.
Del smøret i terninger og så smuldrer du det inn i de tørre ingrediensene.

Når blandingen ser ut som brødsmuler lager du en liten "brønn" i de tørre ingrediensene.


Så tilsetter du kulturmelken og egget. Bland til deigen er så vidt kommet sammen. Deigen skal være litt klissete.
Det er viktig at du ikke rører/knar for mye, da kan du ende opp med seige eller tørre scones.


Ha godt med mel på kjøkkenbenken og tipp deigen ut på.  Bruk hendene eller kjevle til å kjevle ut deigen til et rektangel som er ca 1 cm tykt. Brett så deigen i to, og kjevl deigen lett, den skal nå være ca 2 cm tykk.

Bruk en kopp eller glass til å stikke ut kakene med, og sett de på et bakepapirkledd steikebrett.

Steik i 10-12 minutter på 225 grader. Avkjøl sconesene på rist.

Server med pisket krem og syltetøy.




 Håper det smaker!

                                         Hilde

Ingen kommentarer