Påske cupcakes med appelsin frosting



Disse cupcakesene har en deilig frisk smak av appelsin både i selve kaken og frostingen. I tillegg er det en deilig overraskelse i midten av fløyelsmyk Crème pâtissière.



Begynn med å lage Crème pâtissière

Oppskriften finner du her.

Til 12 cupcakes trenger du

2,5 dl mel
1/4 ts salt
1,5 dl sukker
0,6 dl melk
saften fra en halv appelsin( ca 0,6 dl)
0,6 dl nøytral olje
1 stort egg
Zesten fra en halv appelsin

Frosting:

55 g smør
2,5 dl melis
1 ss appelsin juice
1 ts appelsin zest


Begynn med å finne frem alle ingrediensen du trenger for å lage cupcakesene, da glemmer du ikke noe. Sett 12 cupcakes former på et steikebrett.
Ha appelsin zest og juice i lag med melk, egget og olje i et liter mål og bland ingrediensene sammen. Sett til sides.
Sikt mel, bakepulver og salt i en bolle, bland inn sukkeret.
Lag en liten brønn i melet og hell de våte ingrediensene i. Bland sammen med en visp til alt melet er rørt inn. Det er viktig at du ikke blander for mye, da kan du ende opp med en tørr eller seig cupcake.

Bruk en iskremskje eller en spiseskje til å fylle formene halvveis opp.
Stek på 175 grader i ca. 18 - 20 minutter.
Mens kakene avkjøles kan du begynne på frostingen
Ha smør, appelsin zest og juice i en bolle og pisk det til smøret er blitt lyst og luftig. Ha så i melisen og bland den forsiktig inn så du ikke ender opp med melis over hele deg. Det kan hende du må justere med litt mer appelsin juice viss frostingen er for tykk, eller mer melis viss den er for tynn.
Når cupcakesene er helt avkjølt, har du Crème pâtissière i en sprøytepose med en vanlig rund tipp.
Stikk tippen ned i cupcaken og klem lett på sprøyteposen, når du ser kaken heve seg slipper du tykket og tar tippen ut. Gjør dette med alle kakene.
Bruk en sprøytepose med den tippen du måtte ønske, eller bruke en kniv/skje til å froste cupcakesene.






God Påske alle sammen!!

                                              Hilde

Ingen kommentarer