Pavlova er en marengsdessert oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova. Marengsen skal være sprø på utsiden og marshmallowaktig inni. Tradisjonelt sett er Pavlova toppet med pisket krem, frukt og bær, men jeg har valgt å fylle kaken med pasjonsfruktkrem. Den friske smaken av kremen og bærene er en fin kontrast til den søte marengsen.
Du trenger:
Marengs:
5 eggehviter
250 g sukker
2 ss maizena
1 ss hvitvinseddik
Finn frem alle ingrediensene og å kle to steikebrett med bakepapir. Tegn 3 sirkler på ca 20 cm på baksiden av bakepapiret som en guide til når du skal spre marengsen.
Skill eggene og ha eggehvitene i en bolle.
Begynn å pisk de med en elektrisk håndmikser. Når eggehvitene er blitt skum, tilsetter du sukkeret en skje av gangen.
Pisk til du får en stiv marengs.
Tilslutt har du i maizena og hvitvinseddik og pisker det godt inn.
For del marengsen i tre, og spre den ut til kantene av sirklene. Stek på 160 grader varmluft i 1 time og 30 minutt.
Når steketiden er over åpner du ovnsdøren på gløtt, og lar de avkjøle over natten.
Fyll:
Crème Pâtissière( oppskrift finner du her)
4-6 pasjonsfrukt
Forskjellige typer bær/frukt som du måtte ønske.
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut frøene.
Ha frøene i Crème Pâtissièren og vend de inn.
Ha litt Crème Pâtissière på kakefatet og legg den ene marengsbunnen oppå. Ha så mer Crème Pâtissière over marengsen, og topp med frukt.
Legg så den andre bunnen over og repeter Crème Pâtissière og bær til du har brukt alle tre bunnene.
Hei Hilde!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no