Italiensk marengs frosting er det jeg foretrekker å froste både kaker og cupcakes med. Det er en glatt og silkemyk frosting som smaker mye bedre en den tradisjonelle smørkremen laget av smør og melis. Den er akkurat passe søt og er stabil i romtemperatur. Du kan tilsette smeltet sjokolade, karamellsaus eller fruktpuré for å sette ulike smaker på den. Der er også enkelt å sette farge på smørkremen ved å tilsette litt konditorfarge.
Du
trenger:
5 store
eggehviter
¼ ts
cream of tartar
3 dl
sukker
1 dl vann
350 g
romtemperert smør
1 ts
vanilje ekstrakt
Sukkertermometer
Skille
eggene og ha de over i kjøkkenmaskinen, pass på at du ikke får noe av plommene
i eggehvitene, da vil ikke marengsen bli stiv. Det er også viktig at bollen er
helt ren.
Ha sukker
og vannet i en panne, og la det koke på middels- høy varme. Du trenger ikke
røre. Når sukkerlaken begynner å koken kan du sette termometeret ned i væsken.
Start å vispe eggehvitene sammen med cream of tartar når sukkerlaken når 110 grader. De skal piskes stive, ikke tørre.
Når sukkerlaken når 120 grader, heller du den i en TYNN stråle ned i eggehvitene mens mikseren går på høy hastighet. Prøv å unngå å helle laken over selve vispen, da kan laken sprute utover kjøkkenet og deg. I tillegg til at du øker sjansen for at frostingen sukrer seg, som gjør den kornete.
La
kjøkkenmaskinen gå på høy hastighet til marengsen har fått romtemperatur ca
7-10 minutter.
Til slutt
tilsetter du smøret, og det er her det kan gå galt, spesielt hvis du ikke har
latt marengsen komme til rett temperatur. Kjenn på mikserbollen og forsikre deg om at den ikke er
for varm.
La
mikseren gå på medium hastighet, og tilsett smøret i forholdsvis store klatter
i 4-5 omganger. Det kan se ut som det hele hoder på å skille seg eller det kan se litt "suppete" ut, men bare forsett å mikse til du får en glatt smørkrem.
Frostingen er perfekt til cupcakes og som fyll i kaker. I tillegg er den lett å farge i fargene du måtte ønske. Du kan også tilsette for eksempel Smeltet sjokolade, for å få en sjokolade smørkrem, eller karamell for en karamell smørkrem.
Smørkremen kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke, og i frysen i opptil ett år.
Smørkremen kan oppbevares i kjøleskapet i ca en uke, og i frysen i opptil ett år.
Ingen kommentarer