Sjokolade cupcakes med karamell fyll



Disse cupcakesene er perfekt til morsdagen eller valentinesdagen! De er saftig, har karamellsaus i midten og italiensk marengs frosting på toppen,  det kan bare ikke gå galt. Du kan fint lage de dagen i forveien, og de står seg fint i kjøleskapet i noen dager. 



 (24-28 stk)

3.5 dl sukker
3.5 dl mel
2.5 dl kakao
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
¼ ts salt
100 gram hakket sjokolade
225 g smør
4 egg
2.5 dl skummet kulturmelk eller yoghurt naturell 
2 ts vanilje ekstrakt
2 ss sterk kaffe


Italiensk marengs frosting

Jeg pleier å lage karamellsausen dagen i forveien, og frostingen mens cupcakesene avkjøles)



Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gjør klar cupcake formene, og finn frem og mål opp alle ingrediensene.



Ha alle de tørre ingrediensene inkludert sukker i mikserbollen og bland dem sammen.
Sikt kakaoen hvis det er nødvendig.
Ha mikseren på lav hastighet, og tilsett smøret. Miks til det ligner på brødsmuler.

Ha i den hakkede sjokoladen



I en annen bolle blander du samme alle de våte ingrediensene.
Ha de våte ingrediensene i de tørre.
Skrap ned siden av mikserbollen med en slikkepott for å sørge for at alle ingrediensene er godt innblandet.



Fyll formene 2/3 full, og stek på 175 grader i ca 17-20 minutter.



Avkjøl cupcakesene helt før du fyller dem med karamell saus og har på frosting/smørkrem.




Bruk en liten kjøkken kniv, eller en cupcake correr og lag en liten grop i midten. Fyll med ca. 1 ts karamellsaus, og sett på plass igjen toppen. 




Vend inn ca 1 dl - 1,5 dl karamellsaus i den italienske marengs frostingen, og ha den over i en sprøytepose.

Frost cupcakesene slik du måtte ønske. Jeg bruker en stor rundt sprøyte tip.



Du kan oppbevare kakene i kjøleskapet i 3-4 dager.

Håper du lar deg friste av denne oppskriften.
Ha en fin dag!

Ingen kommentarer