Disse cupcakesene er perfekt til morsdagen eller valentinesdagen! De er saftig, har karamellsaus i midten og italiensk marengs frosting på toppen, det kan bare ikke gå galt. Du kan fint lage de dagen i forveien, og de står seg fint i kjøleskapet i noen dager.
(24-28 stk)
3.5 dl sukker
3.5 dl mel
2.5 dl kakao
1 ½ ts bakepulver
1 ts natron
¼ ts salt
100 gram hakket sjokolade
225 g smør
4 egg
2.5 dl skummet kulturmelk eller yoghurt naturell
2 ts vanilje ekstrakt
2 ts vanilje ekstrakt
2 ss sterk kaffe
Italiensk marengs frosting
Jeg pleier å lage karamellsausen dagen i forveien, og frostingen mens cupcakesene avkjøles)
Jeg pleier å lage karamellsausen dagen i forveien, og frostingen mens cupcakesene avkjøles)
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Gjør klar cupcake
formene, og finn frem og mål opp alle ingrediensene.
Ha alle de tørre ingrediensene inkludert sukker i
mikserbollen og bland dem sammen.
Sikt kakaoen hvis det er nødvendig.
Ha mikseren på lav hastighet, og tilsett smøret. Miks
til det ligner på brødsmuler.
Ha i den hakkede sjokoladen
I en annen bolle blander du samme alle de våte
ingrediensene.
Ha de våte ingrediensene i de tørre.
Skrap ned siden av mikserbollen med en slikkepott for
å sørge for at alle ingrediensene er godt innblandet.
Avkjøl cupcakesene helt før du fyller dem med karamell saus og har på frosting/smørkrem.
Bruk en liten kjøkken kniv, eller en cupcake correr og lag en liten grop i midten. Fyll med ca. 1 ts karamellsaus, og sett på plass igjen toppen.
Vend inn ca 1 dl - 1,5 dl karamellsaus i den italienske marengs frostingen, og ha den over i en sprøytepose.
Frost cupcakesene slik du måtte ønske. Jeg bruker en stor rundt sprøyte tip.
Du kan oppbevare kakene i kjøleskapet i 3-4 dager.
Håper du lar deg friste av denne oppskriften.
Ha en fin dag!
Ingen kommentarer