Dette er en gryte inspirert av meg og Johan's favoritt indiske restaurant i London. Sausen er laget med tomater og cashewnøtter, sammen med krydder en vanligvis finner i det indiske kjøkken. Det er en mild gryte, men du kan fint gjøre den mer spicy hvis du ønsker.
500-700 g
renskåret kyllingkjøtt i biter
4 gode ss
yoghurt naturell
1 ss
tandoori masala
Saus:
smør/olje
til steking
1 stor
løk, grovhakket
3 fedd
hvitløk, finhakket
4
nellikspiker
3
kardemommefrø
½ ts spisskummen
frø
1-2 ts
garam masala
1-2ts
chilipulver(eller 1/4-1/2 fersk chili)
1 boks
hermetiske tomater
2 ss
tomatpuré
salt
etter smak
Begynn
med å marinere kyllingen. Ha yoghurt og tandoori masala i en bolle, og bland
det sammen. Ha over kyllingen, og la den marinere i minst 30 minutter i
kjøleskapet, du kan fint gjøre det dagen i forveien om du måtte ønske.
Ha så den
ferdig marinerte kyllingen over på et aluminiumskledd stekebrett. Pass på at
kyllingen ligger i ett lag. Stek
kyllingen i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Mens
kyllingen steker lager du sausen.
Smelt litt smør eller olje i en stekepanne, og ha i 4 nellikspiker, 3 kardemommefrø og ½ ts spisskummen frø. La krydderne surre i oljen/smøret i ca 1 minutt.
Ha så i
løken og stek til den er blitt blank, før du tilsette hvitløken, og steker den sammen med løken i ca
1 minutt, eller til hvitløken har mistet den rå hvitløks smaken. Hvis du bruker fersk chili har du den i sammen med hvitløken.
Fisk ut
kardemommen og nellikspikrene og sett til sides. Ha løken over i blenderen sammen med resten
av ingrediensene til sausen.
Blend til du har en glatt og tykk saus. Hvis sausen er for tykk kan du tilsette litt vann, til du når ønsket tykkelse. Smak til med salt, og evt. mer chilipulver hvis du ønsker en mer spicy saus.
Blend til du har en glatt og tykk saus. Hvis sausen er for tykk kan du tilsette litt vann, til du når ønsket tykkelse. Smak til med salt, og evt. mer chilipulver hvis du ønsker en mer spicy saus.
Ha sausen
over i en panne, og ha i kardemommen og nellikspikrene som du hadde i lag med løken til å begynne med. Ha i den stekte kyllingen, la alt koke sammen i ca 5
minutter, før du serverer gryten sammen med ris og naanbrød. Husk å ta ut av kardemommen og nellikspikrene før du serverer.
Håper det smaker!
Håper det smaker!
Ingen kommentarer