Indisk inspirert gryte


Dette er en gryte inspirert av meg og Johan's favoritt indiske restaurant i London. Sausen er laget med tomater og cashewnøtter, sammen med krydder en vanligvis finner i det indiske kjøkken. Det er en mild gryte, men du kan fint gjøre den mer spicy hvis du ønsker. 
Marinade:
500-700 g renskåret kyllingkjøtt i biter
4 gode ss yoghurt naturell
1 ss tandoori masala 

Saus:
smør/olje til steking
1 stor løk, grovhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
4 nellikspiker
3 kardemommefrø
½ ts spisskummen frø
1-2 ts garam masala
1-2ts chilipulver(eller 1/4-1/2 fersk chili)
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1,5 dl cashewnøtter
salt etter smak


Begynn med å marinere kyllingen. Ha yoghurt og tandoori masala i en bolle, og bland det sammen. Ha over kyllingen, og la den marinere i minst 30 minutter i kjøleskapet, du kan fint gjøre det dagen i forveien om du måtte ønske.


Ha så den ferdig marinerte kyllingen over på et aluminiumskledd stekebrett. Pass på at kyllingen ligger i ett lag.  Stek kyllingen i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.

Mens kyllingen steker lager du sausen.




Smelt litt smør eller olje i en stekepanne, og ha i 4 nellikspiker, 3 kardemommefrø og ½ ts spisskummen frø. La krydderne surre i oljen/smøret i ca 1 minutt.
Ha så i løken og stek til den er blitt blank, før du tilsette hvitløken, og steker den sammen med løken i ca 1 minutt, eller til hvitløken har mistet den rå hvitløks smaken. Hvis du bruker fersk chili har du den i sammen med hvitløken.

Fisk ut kardemommen og nellikspikrene og sett til sides. Ha løken over i blenderen sammen med resten av ingrediensene til sausen. 





Blend til du har en glatt og tykk saus. Hvis sausen er for tykk kan du tilsette litt vann, til du når ønsket tykkelse. Smak til med salt, og evt. mer chilipulver hvis du ønsker en mer spicy saus.






Ha sausen over i en panne, og ha i kardemommen og nellikspikrene som du hadde i lag med løken til å begynne med. Ha i den stekte kyllingen, la alt koke sammen i ca 5 minutter, før du serverer gryten sammen med ris og naanbrød. Husk å ta ut av kardemommen og nellikspikrene før du serverer.






Håper det smaker!
   

Ingen kommentarer