Det har ikke blitt så mye bakst til kontoret til Johan etter jul, og de siste ukene har det kommet flere forespørsler. Så siden det er fortsatt jordbærsesong i Korea, tenkte jeg at en jordbær chiffon kake kunne være noe. Det er en lett, luftig og saftig kake som egner seg godt til å tilsette ulike frukt/bærpureer, ikke bare jordbær.
Jordbærpure:
350-400 g
ferske eller frosne jordbær
0-2 ss
sukker(smak på bærene, det kan godt hende de er søte nok i seg selv)
2-3 ss vann
Skjær opp jordbærene og ha de over i en panne sammen med evt. sukkeret. Bruker du ferske bær kan det være lurt å tilsette et par ss vann i tillegg.
Kok
jordbærene i ca 10-12 minutter, før du har de i en blender og blender bærene til
de er blitt til en pure. Du kan også bruke en stavmikser.
Sett
jordbærpureen til avkjøling mens du begynner å lage kaken.
Jordbær chiffon kake:
2,5 dl
mel
2 dl
sukker
1 ts
bakepulver
1/2ts
salt
0.6 dl
mild olje
5 eggeplommer
5
eggehviter
¼ ts
cream of tartar
1 ts
vaniljeekstrakt
1 dl
jordbærpure
evt. Rød
konditorfarge
Finn frem alle ingrediensene, kle bunnen på 2 stykk 20 cm kakeformer med bakepapir(formene skal IKKE smøres, jeg anbefaler også at du bruker kakeformer uten teflon eller non-stick belegg. Kakene skal avkjøles opp ned, og de har en tendens til å løsne fra teflonbelagte former). Forvarm stekeovnen til 165 grader.
Bland
sammen mel, bakepulver og salt i en bolle. Sett til sides.
Ha de
tørre ingrediensene i de våte og bland godt sammen.
Visp så
eggehvitene sammen med Cream of Tartar på høy hastighet i en kjøkkenmaskin. Når de ser
ut som hvitt ”skum” tilsetter du 0.5 dl sukker, litt av gangen, til du får stive topper.
Vend så eggehvitene inn i kakerøren, 1/3 av gangen.
Du kan også tilsette litt rød eller rosa konditorfarge hvis du ønsker mer farge på kaken.
Avkjøl
kakene opp ned i ca 15 minutter, før du tar de utav formene og lar de avkjøles helt.
Fyll
(Du skal ikke vende inn pisket krem til slutt)
Ferske jordbær i biter
Frosting
1 porsjon
italiensk marengs frosting
ca 1-1.5
dl jordbærpurre
evt. Rød
konditorfarge.
Rør inn 1-1.5 dl jordbærpure i frostingen, og evt. konditorfarge.
Da er det på tide å sette sammen kaken.
Jeg syntes det er greit å "bygge" kaken på en kakeplate, eller eller du kan klippe ut en papp sirkel og kle den med aluminiumsfolie.
Du trenger også en sprøytepose, og det kan være greit å ha en spatula, det gjør bare jobben litt enklere.
Begynn med å ha litt av frostingen på kakeplaten for å sørge for at kaken ikke sklir av.
Lag så en "demning" av frosting rundt kanten av det første kakelaget, slik at ikke vaniljekremen skal renne ut. Fyll så kaken med vaniljekrem og jordbær før du har på det andre kakelaget.
Ha et tynt lag med frosting rundt hele kaken for å forsegle inne alle smulene(crumb coat).
Sett kaken i frysen i ca 10-15 minutter før du har resten av frostingen på kaken.
Pynt toppen av kaken slik du måtte ønske. Jeg brukte resten av frostingen og ferske jordbær.
Lykke til, og håper det smaker!
Ingen kommentarer