Jordbærplukking i januar!


På lørdag var Johan og jeg med på en jordbærplukketur, vi fikk plukke jordbær og bake små søte jordbærpaier.


Det er ikke ofte Johan og jeg er villig til å stå tidlig opp på en iskald lørdagsmorgen, men vi kunne ikke gå glipp av jordbærplukking i januar. Vi var ganske nysgjerrig på hvordan dette egentlig forgikk, de måtte jo selvfølgelig vokse i drivhus, men jordbærene vi får i Norge om vinteren er jo ikke akkurat så veldig søte og gode. 

Da vi ankom gården, som lå i nærheten av byen Changwon, ble vi vist en kort introduksjons video om denne delen av Korea. De var spesielt kjent for å ha ekstra søte persimon frukter, og for bueskyting.

Så bar det av sted til drivhuset der vi skulle få plukke jordbær. Jeg hadde sett for meg at det skulle være en del varmere inne i drivhuset, men det var ikke en overveldende forskjell fra utsiden(som la på rundt null).
Vi ble fortalt at på grunn av det kalde været modnes bærene mye saktere, og dermed blir bærene mye søtere enn jordbærene man får kjøpt om våren/sommeren som modnes mye raskere i følge gartneren. 

Vi var til sammen rundt 25 stykker som var med på turen, og vi fikk plukke en korg jordbær hver, og vi kunne spise så mange bær vi bare ville. Bærene var fantastisk søte og gode på smak, nesten like gode som norske jordbær, men bare nesten.

 
I følge gartneren var det de største bærene som var best på smak, så Johan gikk på iherdig jakt etter de største og rødeste bærene. 

Etter vi var ferdig med å plukke bær, fikk vi bake små mini paier fylt med jordbærsyltetøy. Dette jordbærsyltetøyet var spesielt laget for disse paiene, og inneholdt sjøgresspulver. Det var for å gjøre syltetøyet stivere, men det var også veldig godt for helsen, og da spesielt for fordøyelsen. 
Dette gjorde Johan litt tvilsom til paien, men som læreren lovet, smakte vi ingenting av sjøgresset.

Vi hadde en fin utflukt, og var absolutt verd å stå opp tidlig på en lørdagsmorgen. Spesielt når en kommer hjem med to korger fantastisk flotte jordbær og små søte jordbærpaier.


Fikk du lyst på jordbærpai? Her er en link til min egen oppskrift på jordbærpaier som er bakte i små glasskrukker/ norgesglass. 


Ingen kommentarer