På
lørdag var Johan og jeg med på en jordbærplukketur, vi fikk plukke jordbær og
bake små søte jordbærpaier.
Det
er ikke ofte Johan og jeg er villig til å stå tidlig opp på en iskald
lørdagsmorgen, men vi kunne ikke gå glipp av jordbærplukking i januar. Vi var
ganske nysgjerrig på hvordan dette egentlig forgikk, de måtte jo selvfølgelig
vokse i drivhus, men jordbærene vi får i Norge om vinteren er jo ikke akkurat
så veldig søte og gode.
Da
vi ankom gården, som lå i nærheten av byen Changwon, ble vi vist en kort
introduksjons video om denne delen av Korea. De var spesielt kjent for å ha
ekstra søte persimon frukter, og for bueskyting.
Så
bar det av sted til drivhuset der vi skulle få plukke jordbær. Jeg hadde sett
for meg at det skulle være en del varmere inne i drivhuset, men det var ikke
en overveldende forskjell fra utsiden(som la på rundt null).
Vi
ble fortalt at på grunn av det kalde været modnes bærene mye saktere, og dermed
blir bærene mye søtere enn jordbærene man får kjøpt om våren/sommeren som
modnes mye raskere i følge gartneren.
Vi
var til sammen rundt 25 stykker som var med på turen, og vi fikk plukke en korg
jordbær hver, og vi kunne spise så mange bær vi bare ville. Bærene var fantastisk
søte og gode på smak, nesten like gode som norske jordbær, men bare nesten.
I
følge gartneren var det de største bærene som var best på smak, så Johan gikk
på iherdig jakt etter de største og rødeste bærene.
Etter
vi var ferdig med å plukke bær, fikk vi bake små mini paier fylt med
jordbærsyltetøy. Dette jordbærsyltetøyet var spesielt laget for disse paiene, og
inneholdt sjøgresspulver. Det var for å gjøre syltetøyet stivere, men det var
også veldig godt for helsen, og da spesielt for fordøyelsen.
Dette
gjorde Johan litt tvilsom til paien, men som læreren lovet, smakte vi ingenting
av sjøgresset.
Vi
hadde en fin utflukt, og var absolutt verd å stå opp tidlig på en
lørdagsmorgen. Spesielt når en kommer hjem med to korger fantastisk flotte
jordbær og små søte jordbærpaier.
Fikk du lyst på jordbærpai? Her er en link til min egen oppskrift på jordbærpaier som er bakte i små glasskrukker/
norgesglass.
Ingen kommentarer